Κυριακή 12 Αυγούστου 2012

Ενίσχυση της Συριακής Αντιπολίτευσης μέσω των Μυστικών Κονδυλίων της Τουρκίας

Security and defense expenditures have increased by 50 million liras over the first
half of 2012, recent numbers by the Turkish Ministry of Finance show. Hürriyet photo
Η Υποστήριξη της Αντιπολίτευσης της Συρίας και του Ελεύθερου Στρατού της Συρίας μέσα από τα Μυστικά Κονδύλια της Τουρκίας αποκαλύπτεται σε έκθεση του  Υπουργείου Οικονομικών της.
Τα στοιχεία παρατίθενται σε σχετικό δημοσίευμα της Χουρριέτ. Το πρώτο εξάμηνο του 2011 οι δαπάνες απο το Ταμείο των Μυστικών Κονδυλίων  ήταν 296 εκατομμύρια τουρκικές λίρες και στο πρώτο εξάμηνο του 2012 ανήλθαν σε  431 εκατομμύρια τουρκικές λίρες σημειώθηκε δηλαδή αύξηση 135 εκατομμυρίων τουρκικών λιρών.
.Αποαυτά τρα επιπλέον 135 εκατομμύρια λίρες θεωρείται βέβαιο ένα μέρος τους διατέθηκε για την ενίσχυσης της Συριακής Αντιπολίτευσης
.Σύμφωνα με την Τουρκική Νομοθεσία πρόσβαση στα μυστικά κονδύλια κατά κύριο λόγο έχει η MIT και χρησιμοποιούνται σε ένα ευρύ φάσμα δαπανών οι οποίες άπτονται της "ασφάλειας" του τουρκικού κράτους Σημαντική είναι και η αύξηση και στις αμυντικές δαπάνες  κατά πενήντα εκατομμύρια τουρκικές λίρες  για το πρώτο εξάμηνο 2012  έφτασαν δηλαδή στα 732 εκατομμύρια τουρκικές λίρες σε σχέση με το 2011 όπου ανέρχονταν σε 682 εκατομμύρια τουρκικές λίρες. 

Να θυμήσουμε οτι απο αυτα τα μυστικά κονδύλια χρηματοδόθηκαν και επιχειρήσεις σε έλληνικό έδαφος όπως λ.χ. το κάψιμο δασών το οποίο αποκάλυψε ο πρώην Τουρκος πρωθυπουργός Μεσούτ Γιλμάζ πρόσφατα και το οποίο φυσικά ως συνήθως "ξεχάστηκε "  ενθέτω το χρόνο και αν πάμε και λίγο πίσω η δολοφονία Θόφιλου Γεωργιάδη κατ' εντολήν της ΜΙΤ απο χέρια ελλήνων του υποκόσμου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου