Σάββατο 4 Αυγούστου 2012

Ο χαιρετισμός της ¨ΕΝΩΜΕΝΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ¨ από τους “Σκοπιανούς”



Ένας προκλητικός χαιρετισμός από ακραίους “Σκοπιανούς” που έχει καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια στις συγκεντρώσεις που κάνουν για την ονομασία της χώρας τους.Ο χαιρετισμός δεν είναι καθόλου τυχαίος και έχει το δικό του συμβολισμό.
Τα δυο ενωμένα δάχτυλα όπως βλέπετε στην εικόνα συμβολίζουν το γράμμα Ο από την “σκοπιανή” λέξη ‘Обединета’(Obedineta) που σημαίνει “Ένωση” , όπου παραπέμπει στην “Ενωμένη Μακεδονία”.Τα τρία τεντωμένα δάχτυλα συμβολίζουν της 3 περιοχές της Μακεδονίας, Μακεδονία του Βαρβάρη, Μακεδονία του Αιγαίου και Μακεδονία του Πιρίν.Όλος ο χαιρετισμός δείχνει τις αλυτρωτικές διαθέσεις των “σκοπιανών” για ένωση και δημιουργία ενός πιο μεγάλου κράτους με εδάφη από Ελλάδα και
Βουλγαρία.


Δεν τα λέμε εμείς από το κεφάλι μας αλλά οι ίδιοι…δείτε παρακάτω την εικόνα και την ιστοσελίδα τους


















Το αστείο στην υπόθεση είναι ένας σχολιαστής όπου αναφέρει ότι υπάρχει και το κομμάτι της Αλβανίας και θα χρειαστούμε και άλλο δάχτυλο….
Brian
Great idea Daniel the Great, but wasn’t there another part of Macedonia in Albania? or have the Macedonians concieded it to the Albanians like southern Serbia (I have heard Macedonia extended beyond Nis, not sure about Kosovo/Gorani) – guess we’ll need more fingers maybe?
 entopios

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου