Σάββατο 4 Αυγούστου 2012

ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ Ιταλική εφημερίδα μιλά για "Τέταρτο Ράιχ" στην ΕΕ

Ιταλική εφημερίδα μιλά για  Τέταρτο Ράιχ  στην ΕΕ
Μια ιταλική εφημερίδα η οποία ανήκει στον πρώην πρωθυπουργό Σίλβιο Μπερλουσκόνι εξαπέλυσε μια σφοδρή επίθεση εναντίον της επιρροής της Γερμανίας στην ευρωζώνη, αποκαλώντας την το "Τέταρτο Ράιχ" και υποστηρίζοντας ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) υποχώρησε στις πιέσεις του Βερολίνου.

Η εφημερίδα Il Giornale δημοσιεύει μια φωτογραφία της καγκελαρίου της Γερμανίας Άγγελας Μέρκελ με το δεξί χέρι υψωμένο και τη λεζάντα "Χάιλ Άγγελα".

Με τον τρόπο αυτό η εφημερίδα σχολίασε τις δηλώσεις του Μάριο Ντράγκι χθες με τις οποίες
εμφανίστηκε να υπαναχωρεί από το σενάριο αγοράς ιταλικών ομολόγων από μέρους της ΕΚΤ. Η εφημερίδα υποστήριξε ότι ο Ντράγκι έκανε πίσω λόγω της γερμανικής αντίθεσης στο σχέδιο αυτό.

"Το ΄όχι΄ της Μέρκελ και της Γερμανίας θα μας συντρίψει, (όπως) και την Ευρώπη", ανέφερε η Ιλ Τζιορνάλε, προσθέτοντας σε κύριο άρθρο της πως "η Γερμανία κέρδισε. Η Ιταλία, η Ευρώπη και το ευρώ έχασαν". Πρόσθεσε ότι η Ιταλία ανήκει τώρα στο "Τέταρτο Ράιχ".

Το Τρίτο Ράιχ ήταν η περιοχή που κατείχε η Ναζιστική Γερμανία του Αδόλφου Χίτλερ, περιλαμβανομένης της στρατιωτικής κατοχής της Ιταλίας την περίοδο 1943-45. Το Πρώτο Ράιχ --η Αγία Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία του Γερμανικού Έθνους-- έλεγχε μέρος της Ιταλίας για περίπου 1.000 χρόνια.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου