Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012

Αντ. Σαμαράς: Σύντομα θα αποκατασταθεί η αξιοπιστία της Ελλάδας

«Η Ελλάδα αλλάζει σελίδα πολιτικά, οικονομικά, κοινωνικά, βαδίζουμε με αποφασιστικότητα στο δρόμο της σταθεροποίησης, δεσμευόμαστε να υλοποιήσουμε όλους τους στόχους για να βγούμε από την κρίση», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός έδωσε προτεραιότητα στο θέμα της ρευστότητας και επεσήμανε την ανάγκη να μπούμε στην ανάπτυξη το ταχύτερο δυνατό γιατί, όπως είπε, μια οικονομία σε συνεχή ύφεση δεν μπορεί να σταθεί στα πόδια της.

Αλλωστε, υπογράμμισε ότι το μήνυμα του ελληνικού λαού στις τελευταίες εκλογές ήταν η παραμονή
της χώρας στο ευρώ και η διατήρηση της κοινωνικής συνοχής.

Απευθυνόμενος σε όσους «ποντάρουν στην έξοδο από το ευρώ», ο κ. Σαμαράς απάντησε ότι θα διαψευστούν με έργα και όχι με λόγια.

Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε τον κ. Γιούνκερ «αληθινό φίλο της Ελλάδας» και «παλιό προσωπικό του φίλο».

Κατά τη συνάντησή τους ο κ. Σαμαράς σημείωε ότι ενημέρωσε τον επικεφαλής του Eurogroup πως άλλαξαν πολλά τους τελευταίους δυο μήνες αλλά και ότι θα αλλάξουν ακόμα περισσότερα.

Επιπλέον, εξήγησε ότι έχουμε διευρύνει την ατζέντα των αποκρατικοποιήσεων, έχουμε επισπεύσει τις αναγκαίες διαρθρωτικές αλλαγές και ότι θα κλείσουμε πακέτο 11,7 δισ. στις επόμενες εβδομάδες.

Ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε στις αποφασισμένες προσπάθειες της κυβέρνησης να πατάξει τη φοροδιαφυγή, να προστατεύσει την ασφάλεια των πολιτών και παράλληλα να αντιμετωπιστεί η λαθρομετανάστευση.

Τέλος ο πρωθυπουργός τόνισε τη μεγάλη σημασία της στήριξης της ασκούμενης πολιτικής από τα τρία κόμματα που συγκροτούν την κυβέρνηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου