Σάββατο 18 Αυγούστου 2012

ΝΔ: Το κόμμα του κ. Τσίπρα σχεδιάζει επιστροφή στη δραχμή

Η αντιπαράθεση μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζεται μία ημέρα μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσαν οι δηλώσεις του Παναγιώτη Λαφαζάνη ότι «η χρεοκοπία δεν είναι απαραίτητα καταστροφή».
Σήμερα, τα δύο κόμματα αντήλλαξαν εκ νέου κατηγορίες με αφορμή τη συνέντευξη που παραχώρησε στη NET FM ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κουράκης και στην οποία υποστήριξε ότι οδεύουμε σε άτακτη χρεοκοπία με τους χείριστους όρους ενώ
δήλωσε ότι δεν είναι σίγουρος πως είναι λάθος όσα είπε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.
«Αυτό που είπε, σε τελευταία ανάλυση, στους ξένους ηγέτες είναι μη μας παραζορίζετε», υπογράμμισε ο κ. Κουράκης εξηγώντας ότι αν ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει κυβέρνηση θα ζητήσει από την Ευρώπη διαγραφή μεγάλου μέρους του χρέους και άλλους όρους για τα υπόλοιπα. «Αν δε θέλετε, δε θα πάρετε φράγκο. Αυτό είναι ένα διαπραγματευτικό όπλο», πρόσθεσε.
Η ΝΔ σχολίασε τη συνέντευξη του βουλευτή υπογραμμίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ σχεδιάζει την επιστροφή στη δραχμή: «Ένας ένας, με δηλώσεις τους, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, αποκαλύπτουν το πραγματικό σχέδιο του κ. Τσίπρα: Τη χρεοκοπία της χώρας και την επιστροφή στη δραχμή. Δεν πιστεύαμε ποτέ, ότι οι Έλληνες βουλευτές, έστω και ως συνιστώσες κομμάτων, θα εύχονταν τη χρεοκοπία της χώρας μας. Ντροπή».
Για παραποίηση των θέσων του και διαστρέβλωση των απόψεων των στελεχών του κατηγόρησε από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ τη ΝΔ. «Τη σπουδή που δείχνει η ΝΔ στο να παραποιεί τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ και να διαστρεβλώνει τις απόψεις των στελεχών του, εάν την έδειχνε έστω και κατ’ ελάχιστο στην υπόθεση της υπεράσπισης των συμφερόντων της ελληνικής κοινωνίας, τα πράγματα μπορεί να ήταν λίγο καλύτερα. Το ψέμα και η υποκρισία έχουν κοντά ποδάρια. Ο λαός τους γνωρίζει πλέον: οσφυοκάμπτες και ταυτισμένοι απέναντι στους δανειστές, νταήδες και ψεύτες απέναντι στο λαό», ανέφερε χαρακτηριστικά.
«Τα εσωτερικά μαχαιρώματα ανάμεσα στις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ, δεν απασχολούν κανέναν Έλληνα. Αντίθετα με αυτούς, τη Νέα Δημοκρατία την απασχολεί η παραμονή της χώρας στο ευρώ , απάντησε η ΝΔ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου