Τετάρτη 8 Αυγούστου 2012

Ι. Στουρνάρας: Δεν τίθεται θέμα απολύσεων στον δημόσιο τομέα

Δεν τίθεται θέμα απολύσεων στον δημόσιο τομέα, δήλωσε σήμερα μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας. Συγκεκριμένα, ερωτηθείς εάν ισχύουν οι πληροφορίες, που έχουν δει το φως της δημοσιότητας σχετικά με την ανακίνηση του ζητήματος των απολύσεων και της εφεδρείας στον δημόσιο τομέα, ο κ. Στουρνάρας απάντησε «όχι των απολύσεων. Το θέμα της εφεδρείας θα το δούμε, διότι τα νούμερα δεν βγαίνουν εύκολα. Τα 11,5 δισ. είναι ένα σημαντικό νούμερο. Δεν έχουμε φτάσει εκεί, απέχουμε ακόμη γύρω στα 3,5-4 δισ. ευρώ». Όπως πρόσθεσε ο υπουργός, οι διαπραγματεύσεις με τα μέλη της
τρόικας θα συνεχιστούν έως το τέλος Αυγούστου. Αναφερόμενος στο περιεχόμενο της συνάντησής του με τον κ. Παπούλια, ο κ. Στουρνάρας κατέστησε σαφή την πεποίθησή του ότι «υπάρχει ελπίδα» για την πορεία της χώρας και της οικονομίας.

«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μου ζήτησε να τον ενημερώσω για τις οικονομικές εξελίξεις και τις συζητήσεις που έχουμε με την τρόικα. Με ρώτησε κυρίως εάν υπάρχει ελπίδα. Απάντησα "ναι, υπάρχει ελπίδα". Ανέφερα, μάλιστα, ότι σήμερα το Γερμανικό Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα υιοθέτησε την αρχή της δημοσιονομικής ένωσης και αυτή η εξέλιξη επιβάλλει να μείνουμε στο παιχνίδι έως ότου η Ευρώπη δώσει συνολική λύση στο πρόβλημα της Ευρωζώνης. 'Αρα, πρέπει να προχωρήσουμε στα αναγκαία μέτρα για τη σωτηρία της Ελλάδας» τόνισε ο κ. Στουρνάρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου