Κυριακή 19 Αυγούστου 2012

Υπάρχει και η τρίτη Ελλάδα...




Διάβασα την προχτεσινή ανάρτηση για τις δυο Ελλάδες, και αν και συμφωνώ, δεν εκπλήσσομαι. Έτσι ήταν πάντα.
Θυμόσαστε οι παλαιότεροι την στήλη του Ίακχου στον Ταχυδρόμο;
Τότε που η Ελλάδα φυτοζωούσε, και που οι Έλληνες έβαζαν 90 γραμμάτια με επιτόκιο 30% για να αγοράσουν ένα μεταχειρισμένο Ζάσταβα, την ίδια ώρα που
η «χρυσή νεολαία» διασκέδαζε στην Μύκονο, και τα έκανε λίμπα στις χλιδάτες ντίσκο της εποχής, με τον (ανεκδιήγητο) Ίακχο να την … εκθειάζει.
Αυτό όμως που πιο πολύ με εξέπληξε από τον πρόσφατο αστακοπόλεμο, και τα μπουγέλα
με πανάκριβες βότκες, είναι το γεγονός ότι όλο αυτό το κέφι έγινε σε συναυλία του …. Σάκη!
Αποδεικνύεται δηλαδή για μια ακόμη φορά, ότι το χρήμα δεν αγοράζει το καλό γούστο. Δυστυχώς για όλους τους νεόπλουτους και μη φαντεζί κοσμικούς μας.
Μα είναι δυνατόν, να έχεις τόσα λεφτά για πέταμα, την ώρα που η Ελλάδα (και όχι μόνο) στενάζει κυριολεκτικά, και να τα διαθέτεις στα ακούσματα του Ρουβά;
Να έχεις δηλαδή τα ίδια μουσικά γούστα με ένα κοριτσάκι 13 ετών, που θεωρεί τον Σάκη Θεό;
Να σεληνιάζεσαι με τα «μακαρόνια με κιμά»; Για όνομα!
Από κει και πέρα, προσωπική μου άποψη είναι πως οι Ελλάδες είναι τρεις:
Μια αυτή των κοσμικών μαϊντανών που λούζονται με σαμπάνιες, και κάνουν κόντρες κιτσαρίας με τις θαλαμηγούς τους.
Μια αυτή των καθημερινών Ελλήνων, που παλεύουν να τα βγάλουν πέρα, με τα χαστούκια να πέφτουν χιαστί, και βροχηδόν, έχοντας να αντιμετωπίσουν κάθε είδους φόρους, μειώσεις μισθών, ανεργία, λογαριασμούς ΔΕΗ, ΟΤΕ, τέλη, νοίκια, πετρέλαιο, φροντιστήρια, κλπ κλπ.
Και βέβαια υπάρχει και μια τρίτη Ελλάδα: Η λούμπεν. Που όσο η φτώχεια θεριεύει, όσο η λαθρομετανάστευση γιγαντώνεται, ετούτη η Ελλάδα τείνει να γίνει πλειοψηφία. Που θα καταπιεί τις άλλες δυο (ή τουλάχιστον την δεύτερη, διότι η πρώτη έχει πάντα έτοιμα τα εισιτήρια για τα Λονδίνα).
Μιλάω για τους λαθρομετανάστες, και τους γηγενείς αεριτζήδες. Που κανείς δεν τους ακουμπάει.
Μιλάω για τους μαύρους που πουλάνε την λαθραία πραμάτεια τους φόρα παρτίδα μπροστά από το κατάστημα κάποιου ταλαίπωρου, που για να το διατηρήσει πληρώνει νοίκια, φόρους, μισθούς, τέλη κλπ.
Μιλάω για τους γύφτους που κυκλοφορούν με τα σαπάκια τους, χωρίς δίπλωμα, χωρίς ασφάλιση, χωρίς πινακίδες, και χωρίς φλας, αλλά κανένας δεν τους βλέπει.
Αντιθέτως, εγώ (και όλοι οι υπόλοιποι μακάκες), που έχουμε περάσει ΚΤΕΟ, έχουμε πληρώσει τέλη κυκλοφορίας, διαθέτουμε άδεια και δίπλωμα, είμαστε τα αιώνια θύματα. Που πως γίνεται, και σε όσα μπλόκα της τροχαίας έτυχα, εμένα με ψάχνουν ενδελεχώς, την ίδια ώρα που δίπλα περνάει σίφουνας ο κάγκουρας με το «ξερό» χωρίς καν πινακίδες, ή ο Τσετσένος με το διαλυμένο Lada, ή ο γύφτος με 12 κουτσούβελα και την γιαγιά στην καρότσα, αλλά για την τροχαία πέρα βρέχει.
Μιλάω για τους μάγκες του «δεν πληρώνω», που την κάνουν αστραπιαία πίσω μου μόλις σηκωθεί η μπάρα των διοδίων, για τα οποία πλήρωσα για να περάσω, ή για αυτούς που με κοροϊδεύουν μόλις μάθουν ότι πλήρωσα την δόση της εφορίας, πλήρωσα το νοίκι μου, κλπ.
Μιλάω για τους γιατρούς, δικηγόρους, κομμωτές, και κυρίως τους τεχνίτες (υδραυλικούς κλπ), που αν τους ζητήσεις απόδειξη για τις υπηρεσίες τους, ή θα φας ξύλο, ή θα γελάνε στα μούτρα σου.
Μιλάω για όλους αυτούς που ζουν στο περιθώριο της οικονομίας μας, που θεωρούν επίτευγμα την λαμογιά και την απάτη, αλλά που ποτέ κανένας αρμόδιος δεν τους πιάνει.
Μιλάω δηλαδή για αυτούς που μας έφτασαν μέχρι εδώ, και που τώρα ζουν παρασιτικά εις βάρος μας, την ώρα που μια μειοψηφία (έτσι πιστεύω) πληρώνει τον λογαριασμό για όλους.
Και άντε οι χάιδες ζάπλουτοι κάνουν τον χαβά τους, αφού έτσι έμαθαν, έτσι βρήκαν, έτσι κάνουν. Και στο κάτω κάτω, αν θέλουν να πληρώνουν €4.000 για να ακούσουν τον Σάκη σε καναπέ, γούστο τους και καπέλο τους. Δεν περίμενα τίποτα περισσότερο απ αυτούς.
Αλλά τους άλλους; Γιατί δεν τους κυνηγά κανείς;
Γιατί;
Strange Attractor

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου