Σάββατο 18 Αυγούστου 2012

Πληρώνει τα ΚΤΕΛ το κράτος

Πληρώνει τα ΚΤΕΛ το κράτος
Ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Αρχέλαος Γρανάς ερωτηθείς σχετικά με το θέμα των μαθητικών μετακινήσεων, για τη νέα σχολική χρονιά, έδωσε χθες μία άλλη διάσταση στο ζήτημα που φαίνεται ότι δημιουργήθηκε. Είπε δηλαδή ότι σύμφωνα με πληροφορίες που έχει, το κράτος σκοπεύει αρχές Σεπτέμβρη να πληρώσει τα χρήματα που οφείλει στα ΚΤΕΛ και τα ΤΑΞΙ, προκειμένου στη συνέχεια να διαπραγματευθεί μαζί τους, αμέσως ή εμμέσως, τις δωρεάν μετακινήσεις της νέας σχολικής περιόδου.
Το σενάριο το οποίο φαίνεται ότι προωθεί το δημόσιο, γνώστης του οποίου έγινε ο
αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, είναι πολύ συγκεκριμένο. Αρχές Σεπτέμβρη θα πληρωθούν τις περσινές μαθητικές μετακινήσεις τα ΚΤΕΛ σε όλη τη χώρα, για να μπορέσουν στη συνέχεια να συζητήσουν κατά πάσα πιθανότητα με τους δήμους την έναρξη της ίδιας μεταφορικής δουλειάς, για τη νέα σχολική περίοδο.
Με αυτόν τον τρόπο το δημόσιο από τη μια θα ξοφλήσει χρέη προηγούμενου έτους στα ΚΤΕΛ και τα ΤΑΞΙ, από την άλλη θα είναι πειστικός συνομιλητής με τους ίδιους φορείς, για το πλαίσιο μέσα στο οποίο θα γίνει η μεταφορά των μαθητών δωρεάν στα σχολεία τους για το καινούριο σχολικό έτος.
Εάν κρίνουμε από την Καβάλα, αυτή την προϋπόθεση έχει θέσει εδώ και μέρες, το αστικό ΚΤΕΛ. Για να κάνει δηλαδή πάλι δωρεάν μετακινήσεις ζητά πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, να πληρωθεί τα χρήματα της προηγούμενης, αφού έχει πληρωθεί ένα μέρος μόνο των περσινών μετακινήσεων, έχει να πληρωθεί από το Νοέμβριο του 2011.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου