Κυριακή 5 Αυγούστου 2012

Διέλυσαν το ΠΑΣΟΚ και φεύγουν διακοπές για να χαλαρώσουν!



Με ανοιχτές τις πληγές από τα άγρια επεισόδια των τελευταίων ημερών, το ΠΑΣΟΚ ετοιμάζεται να... πάει διακοπές. Για αποχαιρετιστήριο ο κ. Βενιζέλος ετοιμάζει συνεδρίαση της Οργανωτικής Γραμματείας για τα μέσα της επόμενης εβδομάδας.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σε ένα ελεγχόμενο όργανο θα επιχειρήσει να ανασυστήσει το πληγωμένο γόητρό του μετά από τις πολλαπλές «καρπαζιές» στη Βουλή και στην Κοινοβουλευτική Ομάδα. Παρά το «ελεγχόμενο» περιβάλλον, κανείς δεν ξέρει ποιος θα θελήσει να διαφοροποιηθεί, ειδικά γνωρίζοντας ότι αμέσως μετά θα δοθεί η ευκαιρία να ηρεμήσουν τα πνεύματα. Για τα περισσότερα στελέχη, θα είναι η... τελευταία μέρα στο
σχολείο, καθώς αμέσως μετά αποχωρούν για διακοπές, ανανεώνοντας το ραντεβού τους για μετά τις 20 Αυγούστου.

Μετά τον καβγά Βενιζέλου - Χρυσοχοΐδη όμως, η Ιπποκράτους τρέμει και το «μέτωπο των μεταρρυθμιστών», που δείχνει να επανασυγκροτείται κόντρα στον αρχηγό, με επικεφαλής τον Αν. Λοβέρδο. Ενδεικτικά είναι όσα είπε χθες, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου, ο Γ. Ντόλιος: «Είμαστε υποχρεωμένοι να παραμείνουμε ενωμένοι και να ενσωματώσουμε απόψεις που εκφράζονται από συντρόφους στο ΠΑΣΟΚ, από χώρους που είναι πολύ κοντά μας (...) Αν δεν το καταφέρουμε αυτό, δεν θα κατορθώσουμε τον στόχο μας, να παραμείνει ζωντανή η μεγάλη δημοκρατική παράταξη της Κεντροαριστεράς» είπε (ΒήμαFM), ξορκίζοντας τους μοναχικούς δρόμους.

Για να προσθέσει ότι «δεν υπάρχουν απόψεις που να αποτελούν τη Βίβλο και να μην αλλάζουν»... Ο ίδιος υπερασπίστηκε τη στάση του να καταψηφίσει το νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ, καθώς δεν ετέθη ζήτημα κομματικής πειθαρχίας, ενώ εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι κανείς βουλευτής δεν θα αποφασίσει να ρίξει αυτή την κυβέρνηση που το ΠΑΣΟΚ «στηρίζει συνειδητά», και τα μέτρα θα περάσουν από τη Βουλή.

Ο κ. Βενιζέλος, λίγο προτού φύγει για τη Θεσσαλονίκη χθες, είχε συναντήσεις με το Δ.Σ. των εργαζομένων της ΣΕΚΑΠ, προκειμένου να ενημερωθεί για τα προβλήματά τους, και το προεδρείο της Ενωσης Συνεταιριστικών Τραπεζών, που του παρουσίασε πρόταση που υπέβαλε στην ΤτΕ για το μέλλον των συνεταιριστικών τραπεζών. Συνομίλησε δε τηλεφωνικά με τον Γάλλο πρωθυπουργό Ζαν Μαρκ Ερό για την κατάσταση σε Ελλάδα και Ευρωζώνη, ενημερώνοντάς τον για τη γραμμή της ελληνικής κυβέρνησης.

Στη συνομιλία, που έγινε με πρωτοβουλία του, ο κ. Ερό επανέλαβε τη γαλλική θέση για την Ελλάδα ως αναπόσπαστο μέρος της ευρωζώνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου