Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

Η Τουρκία διέκοψε την υποδοχή Σύρων προσφύγων

сирия беженцы сирия  Η Τουρκία διέκοψε προσωρινά την υποδοχή προσφύγων από τη Συρία. Στα τουρκο-συριακά σύνορα αναζητούν τη δυνατότητα να περάσουν σε τουρκικό έδαφος περίπου 7 χιλιάδες πρόσφυγες.
«Για να προετοιμαστούν οι συνθήκες εγκατάστασης νέων προσφύγων θα χρειαστούν ακόμη τρεις ημέρες, με την πάροδο των οποίων όλοι οι ενδιαφερόμενοι θα γίνουν σταδιακά δεκτοί από την Τουρκία», ανακοίνωσε εκπρόσωπος των Αρχών. Μεταξύ των
Σύρων, που βρίσκονται στη ζώνη μεταξύ των δύο συνόρων, διανέμεται ανθρωπιστική βοήθεια και είδη πρώτης ανάγκης.
http://greek.ruvr.ru/2012_08_27/86344417/

Η Τουρκία διώχνει Σύρους πρόσφυγες

Η Τουρκία δέχεται ένα μεγάλο κύμα μεταναστών από τη Συρία. Οι αρχές ξεκίνησαν να μην επιτρέπουν την είσοδο σε νέους πρόσφυγες, ενώ διώχνουν παλαιότερους.
Χιλιάδες Σύροι πρόσφυγες περιμένουν στα σύνορα με την Τουρκία. Οι έλεγχοι έχουν ενταθεί από πλευράς τουρκικών αρχών, που δεν επιτρέπουν πλέον την είσοδο σε νέους πρόσφυγες.
Ο λόγος για τους αυστηρότερους ελέγχους είναι κυρίως ο φόβος απέναντι στους Κούρδους αντάρτες, οι οποίοι μάχονται στο νοτιανατολικό τμήμα της χώρας. Οι τουρκικές αρχές φοβούνται ότι πολλοί Κούρδοι θα μπορούσαν μέσω Συρίας να μπουν στη χώρα. Από την άλλη πλευρά, υπάρχουν φόβοι ότι πολλοί ακραίοι ισλαμιστές επιχειρούν μέσω Τουρκίας να εισέλθουν στην Συρία ώστε να πολεμήσουν το καθεστώς Άσαντ.
H Άγκυρα νιώθει έντονη την πίεση από τον μεγάλο όγκο των προσφύγων και σύμφωνα με σημερινά τουρκικά δημοσιεύματα, τα τουρκικά ΜΜΕ σήμερα, δεν φαίνεται πλέον πρόθυμη να τους περιθάλψει. Κυβερνητικός εκπρόσωπος στην Άγκυρα επιβεβαίωσε την αλλαγή πολιτικής στάσης στο θέμα, χωρίς όμως να αναφερθεί σε λεπτομέρειες.
http://www.dw.de/dw/article/0,,16196239,00.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου