Τετάρτη 15 Αυγούστου 2012

Λεπτομέρειες από την ΕΚΤ περιμένει η Ισπανία για το πακέτο στήριξης



πρωθυπουργός της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι ανακοίνωσε ότι θα περιμένει από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ)τις λεπτομέρειες για το σχέδιο που αφορά την στήριξη της ευρωζώνης προτού αποφασίσει αν θα ζητήσει περαιτέρω οικονομική βοήθεια.
Μετά από συνάντηση που είχε με τoν βασιλιά της Ισπανίας Χουάν Κάρλος στη διάρκεια των διακοπών του, ο Ραχόι ερωτήθηκε από δημοσιογράφο αν συζήτησαν το ενδεχόμενο δεύτερου πακέτου στήριξης.
«Μέχρι να ξέρουμε τι απόφαση έχει λάβει η ΕΚΤ για το θέμα, δεν θα λάβουμε ούτε εμείς απόφαση»,
απάντησε.
Παράταση της βοήθειας των 400 ευρώ για μακροχρόνια ανέργους
Ο Ισπανός πρωθυπουργός ανακοίνωσε παράλληλα σήμερα την παράταση της μηνιαίας βοήθειας των 400 ευρώ προς τους μακροχρόνια ανέργους οι οποίοι δεν δικαιούνται πλέον να λαμβάνουν επίδομα ανεργίας.
Η βοήθεια των 400 ευρώ διάρκειας έξι μηνών για τους ανέργους που δεν δικαιούνται πλέον επίδομα ανεργίας θεσμοθετήθηκε τον Φεβρουάριο του 2011 από την προηγούμενη σοσιαλιστική κυβέρνηση και ανανεώνεται κάθε έξι μήνες.
Η αντιπολίτευση ζητούσε επίμονα αυτή την παράταση καθώς το ένα τέταρτο του ενεργού πληθυσμού της Ισπανίας είναι άνεργο ωστόσο η δεξιά κυβέρνηση του Ραχόι ήταν επιφυλακτική μέχρι στιγμής.
Πηγές: AFP, Reuters

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου