Παρασκευή 17 Αυγούστου 2012

«Τα τρώμε (και τώρα) μαζί»!



Συνέχεια στη θερινή του παράκρουση έδωσε ο Θεόδωρος Πάγκαλος, αφού όχι μόνο εμμένει στο... μαζί τα φάγαμε, αλλά προχωρά κι ένα βήμα παραπέρα, λέγοντας ότι «ο σωστός τίτλος του βιβλίου θα ήταν “Μαζί τα τρώμε”, καθώς εξακολουθούν οι σπατάλες». Πλέον, ο κ. Πάγκαλος βάλλει κατά των πάντων -ακόμα και του κόμματος που τον υποστήριξε-, δείχνοντας μάλιστα να το διασκεδάζει ιδιαίτερα. Είναι χαρακτηριστικό ότι κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του σε τηλεοπτικό σταθμό ερωτηθείς για το εάν είναι ΠΑΣΟΚ ανέφερε ειρωνικά ότι «δεν ξέρω, άκουσα ότι πρέπει να ξαναγραφτώ», ενώ έδωσε και συνέχεια στην κόντρα του με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, τον οποίο είπε ότι τον ψήφισε στις εσωτερικές εκλογές του κόμματος «γιατί δεν
υπήρχε άλλος υποψήφιος».

Σε ό,τι αφορά την ευθύνη των πολιτικών, θεωρώντας ότι έχει προχωρήσει σε... πλήθος αποκαλύψεων μέσα από το βιβλίο του, επισήμανε ότι «για να μιλήσει ένας πολιτικός, πρέπει να βγει από την πολιτική». Μάλιστα, βάζει όλους τους πολιτικούς στο ίδιο καζάνι με τον ίδιο, λέγοντας ότι «έπρεπε όλοι να φύγουν, όλη η Βουλή», ενώ θεωρεί ότι ο λόγος που εξοβελίστηκε από την πολιτική σκηνή ήταν επειδή προσπάθησε να πει τα πράγματα με το όνομά τους και να δράσει...

Εντύπωση, πάντως, προκάλεσαν οι αιχμές που άφησε κατά του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι υποσχέθηκαν προεκλογικά 100.000 νέες προσλήψεις στο Δημόσιο -για το οποίο μάλιστα έθεσε θέμα μονιμότητας- γι' αυτό και τον ψήφισαν οι δημόσιοι υπάλληλοι. Να σημειωθεί πάντως ότι η συγκεκριμένη τακτική ήταν αρκετά... δημοφιλής στο ΠΑΣΟΚ, ενώ φαίνεται να ξεχνάει ο κ. Πάγκαλος το χυδαίο σύνθημα «λεφτά υπάρχουν» της προεκλογικής εκστρατείας του Γιώργου Παπανδρέου, του οποίου υπήρξε αντιπρόεδρος στην κυβέρνηση.

Ο κ. Πάγκαλος εξαπέλυσε επίσης πυρά εναντίον συγκεκριμένων «διεφθαρμένων» κλάδων: «Υπάρχουν κλάδοι της Δημόσιας Διοίκησης που είναι συνολικά διεφθαρμένοι, όπως η Εφορία και η Πολεοδομία. Ποιο πολιτικό κόμμα ήρθε και ζήτησε μεγαλύτερες κυρώσεις, ποιο συνδικαλιστικό όργανο πήρε θέση, πότε ζήτησε η ΑΔΕΔΥ μεγαλύτερο ήθος, είπε κανείς οργανωμένος κλάδος “εμείς πράγματι φοροδιαφεύγουμε”;» Και συνέχισε το παραλήρημά του λέγοντας «πολλοί που κλέβουν λίγο κάνουν μεγαλύτερη ζημία από λίγους που κλέβουν πολύ».

Ασχολίαστη δεν άφησε και την επικαιρότητα, σχολιάζοντας ως νέα «Πυθία» ότι η κυβέρνηση δεν έχει κανένα περιθώριο επαναδιαπράγματευσης του Μνημονίου. «Και οι τρεις συνεχίζουν να δίνουν την εντύπωση της επαναδιαπραγμάτευσης, η οποία δεν υπάρχει» είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος, υποστήριξε τον νόμο Διαμαντοπούλου για τα πανεπιστήμια, αφού όπως είπε ότι «ο νόμος που θα το έφτιαχνε απερρίφθη». Μάλιστα, σημείωσε την ύπαρξη στα πανεπιστήμια συντεχνιακών συμφερόντων και πολιτικών συμμοριών -χωρίς βέβαια να κατονομάσει από ποιον χώρο προέρχονται-, γεγονός που ανέχονται οι καθηγητές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου