Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

Χαμός για τα καυσόξυλα - Τα αγοράζουν καλοκαίρι για να μη τα πληρώσουν βρεγμένα το χειμώνα

50% αύξηθηκαν οι πωλήσεις στα καυσόξυλα τα τελευταία 2 χρόνια. Πόσο κοστίζει ο τόνος, ποια ξύλα να προτιμήσετε, τι πρέπει να προσέξετε. Οι καταναλωτές τα αγοράζουν μέσα στο καλοκαίρι που είναι πιο ελαφριά για να γλυτώσουν έστω και λίγα ευρώ.


Μεγάλη στροφή στις εναλλακτικές μορφές θέρμανσης και συγκεκριμένα στα καυσόξυλα έχουν κάνει τα τελευταία χρόνια οι καταναλωτές που
βλέπουν κάθε χρόνο την τιμή του πετρελαίου θέρμανσης να τραβάει την ανηφόρα και ψάχνουν άλλους τρόπους για να ζεσταθούν.

Ιδιαίτερα φέτος που η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης θα ξεκινήσει από το 1,40€ το λίτρο , ο κόσμος
τρέχει μέσα στο κατακαλόκαιρο να προμηθευτεί καυσόξυλα, τώρα που ακόμη είναι στεγνά και άρα πιο ελαφριά καθώς το χειμώνα θα τα πληρώσει σίγουρα παραπάνω αφού θα είναι βρεγμένα.

Οπως δήλωσε στο Newsit o κύριος Γιώργος Κασκαλίδης, έμπορος ξυλων με κατάστημα και αποθήκη στον Άλιμο "ο κόσμος έχει στραφεί στο ξύλο για οικονομία καθώς είναι η φτηνότερη μορφή ενέργειας σήμερα. Αγοράζουν ξύλα για τζάκια, σόμπες και ξυλόσομπες για να μη καίνε καλοριφερ".



ΠΟΣΟ ΚΟΣΤΙΖΕΙ ΕΝΑΣ ΤΟΝΟΣ ΞΥΛΑ

Η τιμή ενός τόνου καυσόξυλων κυμαίνεται στα περυσινά επίπεδα και κοστίζει κατά μέσο ορο από 180 ευρώ εως 220 ευρώ. Πολλά καταστήματα παντως κάνουν προσφορές. Για παράδειγμα ο κύριος Κασκαλίδης πουλάει τον ενα τόνο 180 ευρώ και τους δύο τόνους 288 ευρώ, άρα όποιος έχει αποθηκευτικό χώρο μπορεί να προμηθευτει 2 τόνους ξύλα και να εξοικονομήσει αρκετά χρήματα.



ΤΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΕΤΕ ΟΤΑΝ ΑΓΟΡΑΖΕΤΕ ΞΥΛΑ - ΠΟΙΑ ΕΙΔΗ ΚΑΙΓΟΝΤΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ
Ο κύριος Κασκαλίδης λέει στο Newsit "oταν οι καταναλωτές αγοράζουν ξύλα πρέπει να προσέχουν την τιμή, να μην είναι ούτε πολύ ακριβά αλλά ούτε πολύ φτηνά. Να προμηθευτούν ξυλα εμπρόθεσμα πριν αρχίσει ο χειμώνας καθώς τώρα τα ξύλα είναι στεγνά και ο καταναλωτής δε θα πληρώσει νερό. Επίσης τα σκληρά ξύλα καίγονται καλύτερα, δηλαδή ο δρυς ή ελιά".

newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου