Κυριακή 5 Αυγούστου 2012

«Τρύπα στο νερό» από ΣΥΡΙΖΑ για διαγραφή χρεών


Στο πλαίσιο της ανέξοδης και ακοστολόγητης τακτικής που ακολουθεί η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, κατέθεσε χθες πρόταση νόμου για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, η οποία μεταξύ άλλων προβλέπει ολική ή μερική διαγραφή χρεών προς τις τράπεζες.

Η πρόταση νόμου θα εισαχθεί προς συζήτηση στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή αμέσως μετά την επανέναρξη των εργασιών της Βουλής.

«Η πρόταση νόμου που επεξεργάστηκε η Κοινοβουλευτική μας Ομάδα προβλέπει μεταξύ άλλων την
περικοπή των δόσεων των τοκοχρεολυσίων των δανείων κάθε πολίτη και κάθε νοικοκυριού έως το 30% του μηνιαίου εισοδήματός τους και την απαλλαγή τους από το υπόλοιπο ποσό της δόσης. Προνοεί επίσης για την ολική διαγραφή των χρεών ευπαθών ομάδων του λαού μας, για όσους διαβιούν κάτω από τα όρια της φτώχειας για τους χρονίως πάσχοντες, για τους αναπήρους, τους αστέγους που αδυνατούν να προσποριστούν τα στοιχειώδη του βίου» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Αλέξης Μητρόπουλος, εις εκ των εισηγητών της πρότασης νόμου.

Εν τω μεταξύ, χθες ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Π. Λαφαζάνης συναντήθηκε με αντιπροσωπία εργαζομένων στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο. Σε δήλωσή του κατήγγειλε την πολιτική της κυβέρνησης στον τομέα των τραπεζών, ενώ αναφερόμενος στην Αγροτική έκανε λόγο για «σκάνδαλο» και για «τη μεγάλη ληστεία του αιώνα». Ταυτόχρονα προανήγγειλε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα αγωνιστεί για να αποτραπεί κάθε σκέψη για την ιδιωτικοποίηση και εκχώρηση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου