Τετάρτη 8 Αυγούστου 2012

ΘΕΟΜΗΝΙΑ Δεκάδες νεκροί από τους φονικούς μουσώνες στις Φιλιππίνες

Δεκάδες νεκροί από τους φονικούς μουσώνες στις Φιλιππίνες
Δεκαοκτώ άνθρωποι, ανάμεσά τους εννιά μέλη της ίδιας οικογένειας, έχασαν σήμερα τη ζωή τους από τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις στις Φιλιππίνες, με αποτέλεσμα ο νέος προσωρινός απολογισμός να ανέρχεται πλέον συνολικά στους 68 νεκρούς, ενώ περίπου 268.000 άνθρωποι έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τις εστίες τους στην Μανίλα και κοντινές επαρχίες, είπαν αξιωματούχοι.
Η μετεωρολογική υπηρεσία των Φιλιππίνων ανέμενε ότι οι σφοδρές βροχοπτώσεις που διαρκούν πλέον 10 συνεχόμενες ημέρες θα συνεχιστούν και αύριο.
Οι συγκοινωνίες, περιλαμβανομένου του μετρό, η δημόσια διοίκηση, το χρηματιστήριο, εκατοντάδες σχολεία και καταστήματα ανέστειλαν τη λειτουργία τους στην Μανίλα και εννιά επαρχίες.
"Τουλάχιστον η μισή ευρύτερη Μανίλα έχει πλημμυρίσει", δήλωσε ο Χουάν Ναβάρες της μετεωρολογικής υπηρεσίας των Φιλιππίνων. "Αναμένονται τις επόμενες 24 ώρες σφοδρές βροχοπτώσεις. Οι πλημμύρες θα επιδεινωθούν".
Χιλιάδες επιβάτες και αυτοκίνητα αποκλείστηκαν καθώς το νερό έφτασε τα δύο μέτρα σε ορισμένες περιοχές.
Οι σφοδρές βροχοπτώσεις και οι εκτεταμένες πλημμύρες που προκλήθηκαν από τον μουσώνα αποδόθηκαν στο μεταξύ από ορισμένους Καθολικούς στο νομοσχέδιο για την χρηματοδότηση της αντισύλληψης, ειδικά για το φτωχότερο τμήμα του πληθυσμού, που όπως ανέφεραν προκάλεσε το φυσικό φαινόμενο, "μια έκφραση της οργής του Θεού".
Ιστότοποι κοινωνικής δικτύωσης όπως το Twitter και το Facebook γέμισαν από τέτοια μηνύματα εναντίον του νομοσχεδίου, μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης γι' αυτό στη βουλή. Το σχέδιο νόμου συζητείται ατέρμονα στο Κογκρέσο των Φιλιππίνων επί 11 χρόνια.
"Ο Θεός στέλνει ένα μήνυμα μέσω των πλημμυρών και των βροχών! Ακούστε", ανέφερε ένας χρήστης του Διαδικτύου.
Αντίθετα, υποστηρικτές του νόμου επέκριναν όσους διατυπώνουν τέτοιες θέσεις και "στρεβλές πεποιθήσεις".
Οι Φιλιππίνες έχουν μέση ετήσια ανάπτυξη πληθυσμού 1,9%, από τις υψηλότερες στην περιφέρεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου