Παρασκευή 10 Αυγούστου 2012

Πολεμικό σκηνικό στην Μεσόγειο

Πολεμικό σκηνικό έχει στηθεί τα τελευταία 24ωρα στα νότια της Κύπρου με αφορμή τις εξελίξεις στη Συρία.

Σύμφωνα με πληροφορίες που απεκάλυψαν οι Τομές Στα Γεγονότα στην περιοχή υπάρχει πρωτοφανής παρουσία πολεμικών πλοίων κάτι που υποδεικνύει τη μεγάλη σημασία που δίνει η διεθνής κοινότητα στις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή.

Συμφωνά με καλά ενημερωμένη πηγή στα νότια της Κύπρου πλέουν 8 Ρωσικά, 6 Αμερικανικά και μεγάλος αριθμός Γαλλικών, Βρετανικών και Τουρκικών πολεμικών πλοίων.Μάλιστα στην περιοχή
περιπολούν τουρκικά και γαλλικά υποβρύχια.

Το σκηνικό δημιουργεί μεγάλη ανησυχία στην περιοχή, αφού πρόκειται για πρωτοφανή παρουσία πολεμικών σκαφών από χώρες που έχουν άκρως διαφορετική προσέγγιση στο συριακό ζήτημα, με αποτέλεσμα να μην μπορεί κανείς να προβλέψει τι θα συμβεί σε περίπτωση στρατιωτικής επέμβασης στη Συρία.

Τα πολεμικά πλοία και υποβρύχια βρίσκονται σε διεθνή ύδατα ενώ σε κάποιες περιπτώσεις ενημερώθηκε και η Δημοκρατία κατά την έλευση τους από τα κυπριακά χωρικά ύδατα.
Κυβερνητική πηγή, σε επικοινωνία που είχε με το Sigma, διαβεβαίωσε ότι παρακολουθεί με κάθε σοβαρότητα την κατάσταση στην περιοχή χωρίς να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει τις πληροφορίες. 
 SigmaLive/SigmaTV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου