Σάββατο 11 Αυγούστου 2012

Γιάννης Α. Πασχαλίδης Βουλευτής Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας


 
Γιάννης Α. Πασχαλίδης
Βουλευτής Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας
7ης Μεραρχίας 41, Τ.Κ. 654 03, Καβάλα
Τηλ. 2510833310, Fax 2510833321
Email: g.pasxalidis@parliament.gr

Παρασκευή 10 Αυγούστου 2012,
 Ο Βουλευτής Γιάννης Πασχαλίδης συνομίλησε με το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Τουρισμού κ. Λιάσκο Τάσο, σε συνέχεια των συζητήσεων που είχε την περασμένη εβδομάδα με την ηγεσία του Υπουργείου. Αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στο θέμα της δωρεάν έκδοσης (ή εναλλακτικά της μείωσης του κόστους έκδοσης) άδειας εισόδου (Visa) στην Ελλάδα σε Τούρκους επισκέπτες.
Τα τεχνικά επαγγέλματα και οι απαραίτητες προϋποθέσεις για την απόκτηση άδειας άσκησης επαγγέλματος, αποτέλεσαν αντικείμενα της συνάντησης που είχε με τον Υφυπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων κ. Σκορδά Θανάση. Μετέφερε το αίτημα της Ομοσπονδίας Βιοτεχνών Υδραυλικών Ελλάδας, να αναφέρεται στο νέο Προεδρικό Διάταγμα που θα εκδοθεί σύντομα σε εφαρμογή του Ν.3892/2011, ότι η κατάθεση της υπεύθυνης δήλωσης του
αδειούχου υδραυλικού θα γίνεται στο επαγγελματικό σωματείο, ώστε να διαπιστώνεται αν ο υδραυλικός κατέχει την εκ του νόμου απαιτούμενη άδεια άσκησης επαγγέλματος. Επισήμανε ότι όλοι όσοι ασκούν τεχνικά επαγγέλματα όπως αυτά του Ηλεκτρολόγου, του Θερμοϋδραυλικού, του Μηχανικού Αυτοκινήτων, του Ξυλουργού – Επιπλοποιού, πρέπει να είναι πτυχιούχοι των επαγγελματικών σχολών του ΟΑΕΔ ή των τεχνικών σχολών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Ζήτησε την εντατικοποίηση των ελέγχων από τις αρμόδιες υπηρεσίες, ώστε να παύσει η παράνομη δραστηριότητα τεχνιτών, προερχόμενων κυρίως από τη Βουλγαρία, οι οποίοι δεν έχουν την απαραίτητη άδεια άσκησης επαγγέλματος.  
Για το γνωστό θέμα που αφορά τα Ειρηνοδικεία Παγγαίου και Νέστου, συζήτησε με τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Ρουπακιώτη Αντώνη. Μεταβίβασε τα στατιστικά στοιχεία των υποθέσεων που διεκπεραιώνονται στο Ειρηνοδικείο Νέστου καθώς και την απόφαση του Δήμου Νέστου για κάλυψη από μέρους του των εξόδων λειτουργίας του.
Μετά από συνεννόηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Τζαβάρα Κωνσταντίνο, παρέδωσε στο Υπουργείο, το φάκελο υποψηφιότητας για ένταξη του αρχαιολογικού χώρου των Φιλίππων στα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.
Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου