Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

Προσπαθούν να γλιτώσουν τους μάχιμους ένστολους Από τις περικοπές των ειδικών μισθολογίων

Προσπαθούν να γλιτώσουν τους μάχιμους ένστολουςΜε ειλημμένη την απόφαση να προχωρήσει σε περικοπές των ειδικών μισθολογίων, όπως απιτεί η τρόικα, η κυβέρνηση προβληματίζεται με την έντονη δυσφορία και τις αντιδράσεις που εκδλώνονται στις τάξεις των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας, σε μια χρονική περίοδο εξαιρετικά κρίσιμη πολιτικά, κυρίως λόγω του μεταναστευτικού. Ψάχνει λοιπόν τρόπους να «απαλύνει» τις επιπτώσεις για τους πλέον χαμηλόμισθους ένστολους - και ειδικά για τους «μάχιμους», που δεν υπηρετούν σε γραφεία.
Οι αρμόδιοι υπουργοί Άμυνας Π. Παναγιωτόπουλος και Δημόσιας Τάξης Ν. Δένδιας έχουν προτείνει να μη γίνουν περικοπές αποδοχών σ'αυτές τις κατηγορίες ενστόλων, αλλά οι προτάσεις τους δεν
έγιναν αποδεκτές, καθώς υπάρχουν αντιρρήσεις από πλευράς τρόικας.
Η προσπάθεια δεν έχει εγκαταλειφθεί πάντως και στη σημερινή συνεδρίαση της διυπουργικής επιτροπής το θέμα ξανατίθεται επί τάπητος.
Στόχος είναι να βραθούν τρόποι εξοικονόμησης  δαπανών ώστε οι περικοπές μισθών στους  χαμηλόμισθους μάχιμους να είναι πολύ μικρές, σχεδόν συμβολικές.
«Kαταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια, γιατί ιδιαίτερα στις περιπτώσεις των μάχιμων ένστολων είναι τόσο κραυγαλέα ελάχιστα τα χρήματα που παίρνουν…», δήλωσε  ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου. Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 9,89, είπε ότι η κυβέρνηση ανζητά εναλλακτικά μέτρα, διότι «πρέπει να προστατεύσουμε τουλάχιστον τους χαμηλότερους βαθμούς»..

Στις 4 το απόγευμα ξεκίνησε σύσκεψη του υπουργού Οικονομικών Γ.Στουρνάρα, με τους υπουργούς Εθνικής Άμυνας Π. Παναγιωτόπουλο και Δημόσιας Τάξης, Ν.Δενδια για το θέμα των ειδικών μισθολογίων των ενστόλων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου