Κυριακή 19 Αυγούστου 2012

Περισσότερη δημοσιονομική πειθαρχία ζητά ο Ρέσλερ



Σκληρή γραμμή, αντιευρωπαϊκή, αλλά άκρως ψηφοθηρική, ακολουθεί ο Γερμανός αντικαγκελάριος Φίλιπ Ρέσλερ, παρατηρώντας την ελεύθερη πτώση του κόμματός του, δηλαδή των Φιλελευθέρων. Την ίδια ώρα ο αντιπρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας των Χριστιανοδημοκρατών Μίκαελ Φουκς θέτει θέμα δόσης προς την Ελλάδα...

Την ώρα που η γερμανική αντιπολίτευση τον κατηγορεί για αψυχολόγητους και επικίνδυνους χειρισμούς στην κρίση της ευρωζώνης, ιδιαίτερα στο ζήτημα της Ελλάδας, ο Φίλιπ Ρέσλερ επανέρχεται καθημερινά σχεδόν με δηλώσεις και συνεντεύξεις. Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών ζήτησε χθες περισσότερες διαρθρωτικές αλλαγές και δημοσιονομική πειθαρχία για τα κράτη του Νότου προκειμένου να αντιμετωπιστεί η κρίση. «Είμαι επιφυλακτικός σχετικά με τη χαλάρωση της πίεσης όσον αφορά την ανάγκη μεταρρυθμίσεων, για την ενίσχυση των δημοσιονομικών και την
προώθηση της ανάπτυξης» δήλωσε στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου με τον Πολωνό υπουργό Οικονομικών Γιαν Βίνσεντ Ροστόβσκι. «Αυτό απλά επαναλαμβάνει λάθη του παρελθόντος, όταν υπήρχαν μεγάλες ποσότητες φτηνών κεφαλαίων… Πρέπει να επικεντρωθούμε στη δημοσιονομική πειθαρχία και τις διαρθρωτικές αλλαγές για να θεραπεύσουμε την ευρωζώνη» συμπλήρωσε.

Σε άρθρο του στη «Frankfurter Allgemeine Zeitung» ο κ. Ρέσλερ έθεσε ως προϋπόθεση για την επιβίωση της Ευρώπης την ανταγωνιστικότητα, υπεραμύνθηκε των απόψεών του περί λιτότητας και είπε ότι «η Ελλάδα να αποφασίσει αν το κράτος και η κοινωνία είναι πραγματικά έτοιμα για τις αναγκαίες δημοσιονομικές και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις». Ο Ρέσλερ, που έχει ξεκινήσει την περιοδεία του σε Ολλανδία, Φινλανδία, Εσθονία, Σλοβακία και Πολωνία, επισήμανε ότι το ταξίδι του «δεν αφορά σε καμία περίπτωση τον σχηματισμό συμμαχίας εναντίον των νοτιοευρωπαϊκών κρατών, η Ευρώπη μπορεί να λειτουργήσει μόνο με ενότητα».

Η Ελλάδα θα πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της, εάν θέλει να λάβει την επόμενη δόση της οικονομικής βοήθειας, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας των Χριστιανοδημοκρατών Μίκαελ Φουκς. «Νομίζω ότι είναι σημαντικό να τηρήσουμε τα συμφωνηθέντα. Ελπίζω η τρόικα να επιστρέψει με θετική αξιολόγηση» είπε ο Φουκς σε συνέντευξη Τύπου στο Βερολίνο. «Αν δεν το κάνουν, τότε δεν γίνεται να πληρωθεί η επόμενη δόση στην Ελλάδα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου