Σάββατο 25 Αυγούστου 2012

Λειτουργικά κενά για αποσπάσεις: Μεγάλα ερωτηματικά εγείρει η στάση της Περιφερειακής Διευθύντριας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας

 
ΞΕΝΟΦΩΝΤΟΣ   15Α - 10557  ΑΘΗΝΑ     ΤΗΛ. 210 3312793-4  &  6974 750407
 22 - 08 - 2012
 


Λειτουργικά κενά για αποσπάσεις:
Μεγάλα ερωτηματικά εγείρει η στάση της
Περιφερειακής Διευθύντριας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας

Μετά την ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου αποσπάσεων εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ, είναι γνωστό ότι κανείς δάσκαλος και νηπιαγωγός δεν αποσπάστηκε στα ΠΥΣΠΕ Δράμας, Καρδίτσας και Τρικάλων.
Σε ανακοίνωσή του στις 04/08/2012, ο αιρετός εκπρόσωπος στο ΚΥΣΠΕ, εκλεγμένος με το ψηφοδέλτιο της Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε., Παληγιάννης Βασίλης, δήλωσε ότι υπέγραψε τις αποσπάσεις με επιφύλαξη αμφισβητώντας τον αριθμό των λειτουργικών κενών με βάση τα οποία πραγματοποιήθηκαν οι αποσπάσεις, αναφερόμενος πιο αναλυτικά στο ΠΥΣΠΕ Τρικάλων και τις τεράστιες διαφοροποιήσεις στον αριθμό των κενών που δόθηκαν από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων και την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας. Είναι
χαρακτηριστικό ότι η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων καταγράφει έλλειμμα 97 εκπαιδευτικών (Δασκάλων, Νηπιαγωγών, Αγγλικής Γλώσσας και Φυσικής Αγωγής) την ίδια στιγμή που η Περιφερειακή Διεύθυνση Θεσσαλίας παρουσιάζει το νομό να έχει πλεόνασμα 57 εκπαιδευτικών, δηλαδή απόκλιση 154 εκπαιδευτικών!!!
Άραγε, ποια υπηρεσία γνωρίζει και παρέχει τα σωστά στοιχεία;
Στην καταγγελία αυτή και στα ερωτήματα που εύλογα προκύπτουν, η Περιφερειακή Διευθύντρια Θεσσαλίας επέλεξε να απαντήσει, όχι επί της ουσίας, αλλά παρουσιάζοντας τις δικές της στατιστικές αναλογίες δασκάλων/μαθητών (και αυτές με λάθη) για να «αποδείξει» το αληθές των στοιχείων για τα λειτουργικά κενά. Το ζήτημα όμως είναι ότι η εκπαίδευση, οι εκπαιδευτικοί και οι εκπαιδευτικές ανάγκες των μαθητών δεν είναι μόνο αριθμοί και αυστηρά αριθμητικά δεδομένα. Και η κυρία Περιφερειακή Διευθύντρια έχει εκτεθεί.
Είναι φανερό ότι το έργο της διορισμένης από την κα Διαμαντοπούλου Περιφερειακής Διευθύντριας δεν το υπονομεύει ο εκλεγμένος αιρετός του Κλάδου με τις καταγγελίες του που αφορούν σε ανεύθυνες πολιτικές και αυθαίρετες επιλογές, αλλά η στάση της και οι ενέργειές της.
Επιβεβαιώνει τη ρήση του θυμόσοφου λαού μας πως «όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά».

Καλούμε
την Περιφερειακή Διεύθυνση Θεσσαλίας, σε άμεση συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της περιοχής και τα αντίστοιχα ΠΥΣΠΕ να ενημερώσουν ορθά τις υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας με τα πραγματικά λειτουργικά κενά, προκειμένου να ικανοποιηθεί μεγαλύτερος αριθμός αιτήσεων απόσπασης συναδέλφων στην επόμενη συνεδρίαση του ΚΥΣΠΕ που θα πραγματοποιηθεί την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου.

Για τη Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε.
Ο Πρόεδρος

Ο Γενικός Γραμματέας



Χαράλαμπος Κόκκινος

Μάνος Ανδρουλάκης
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου