Παρασκευή 17 Αυγούστου 2012

Συναγερμός στον Εβρο για πρόσφυγες από τη Συρία – Αναζητούνται στρατόπεδα στην Καβάλα για φύλαξη λαθρομεταναστών

Συναγερμός στον Εβρο για πρόσφυγες από τη Συρία – Αναζητούνται στρατόπεδα στην Καβάλα για φύλαξη λαθρομεταναστών
Σε αυξημένη ετοιμότητα βρίσκεται η Ελληνική Αστυνομία στον Εβρο μετά την πληροφορία που δόθηκε από τις τουρκικές Αρχές για μεγάλο αριθμό προσφύγων από τη Συρία που θα επιχειρήσουν να περάσουν σε ευρωπαϊκό έδαφος. Ο αριθμός των προσφύγων εκτιμάται πως ξεπερνάει τα 1.000 άτομα. Οσον αφορά τα μέχρι τώρα αριθμητικά αποτελέσματα της επιχείρησης «Ξένιος Ζευς», καταγράφεται εμφανής μείωση των παράνομων μεταναστών που προσπαθούν να εισέλθουν στη χώρα μέσω των χερσαίων ελληνοτουρκικών συνόρων. Παράλληλα αντίστοιχη μείωση καταγράφεται και
στους αλλοδαπούς που συλλαμβάνονται χωρίς να κατέχουν νόμιμα έγγραφα. Οι συλλήψεις των λαθρομεταναστών στο κέντρο της Αθήνας έχουν μειωθεί κατά πολύ, κάτι που όπως εκτιμάται από στελέχη του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη σημαίνει πως σημαντικός αριθμός παρανόμων έχει μετακινηθεί σε άλλες περιοχές για να αποφύγει τη σύλληψη. Για τον λόγο αυτόν έχει ληφθεί η απόφαση να διευρυνθούν οι έρευνες στο πλαίσιο της επιχείρησης «Ξένιος Ζευς» σε όλα τα μεγάλα αστικά κέντρα.
Παράλληλα ανώτεροι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. σε συνεργασία με στελέχη του υπουργείου Εθνικής Αμυνας επιθεωρούν στρατόπεδα τα οποία θα μπορούσαν με μικρό σχετικά κόστος να μετατραπούν σε προσωρινά κέντρα κράτησης. Τέτοια στρατόπεδα έχουν εντοπιστεί σε Σέρρες, Κιλκίς, Καβάλα, Λάρισα, Βοιωτία, Αττική και Αχαΐα. Η πολιτική ηγεσία ωστόσο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη προτάσσει τη δημιουργία των δυο χώρων κράτησης στη Δεσκάτη Γρεβενών και στην Κόνιτσα Ιωαννίνων, όπου οι χώροι έχουν προσφερθεί από τους δημάρχους των περιοχών και δεν υπάρχουν τοπικές αντιδράσεις. Μέσα από το μοντέλο ανάπτυξης των δυο αυτών χώρων θα προσπαθήσει στη συνέχεια η Κατεχάκη να πείσει κα τις υπόλοιπες περιοχές πως είναι θετικό βήμα για την τοπική οικονομία η δημιουργία του χώρου κράτησης. Σε τρεις εβδομάδες αναμένεται να ολοκληρωθούν και τα έργα στην Αμυγδαλέζα όπου θα μπορούν να κρατούνται περίπου 1.200 παράνομοι μετανάστες, μέχρις ότου απελαθούν. Το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας επίσης υπέβαλε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών τους ισχυρισμούς που διατυπώθηκαν από τον πρόεδρο της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδος Τζαβέντ Ασλάμ, σχετικά με βιαιοπραγίες αστυνομικών σε βάρος μεταναστών, ενώ την άμεση λήψη μέτρων για την πρόληψη επιθέσεων σε βάρος μεταναστών ζητούν διεθνείς οργανισμοί.
Πηγή: tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου