Πέμπτη 9 Αυγούστου 2012

«Μα κυβερνάει ακόμα ο Βενιζέλος;»

Διάχυτη είναι η αίσθηση ότι όλα λειτουργούν λες και δεν μεσολάβησαν εκλογές! Λές και δεν άλλαξε τίποτα ή μήπως δεν άλλαξε;
«Μα κυβερνάει ακόμα ο Βενιζέλος;», με ρώτησε χθες με απόγνωση ένας ηλικιωμένος ένοικος της πολυκατοικίας. «Τον βλέπω κάθε βράδυ έξω απ΄του Μαξίμου να κάνει δηλώσεις»!
Για να είμαι ειλικρινής δεν το είχα σκεφτεί αυτό! Προφανώς και  ο κ. Βενιζέλος δεν κάνει κάθε μέρα δηλώσεις έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, αλλά είναι τόσο συχνά αυτά τα πήγαινε-έλα και τόσο πυκνές οι δημόσιες τοποθετήσεις του, που δημιουργεί την αίσθηση ότι αυτός είναι που διαμορφώνει  τις εξελίξεις!

Βέβαια, η ΝΔ είτε ήταν στην κυβέρνηση, είτε στην αντιπολίτευση,  δεν κέρδιζε δάφνες στον επικοινωνιακό τομέα, πόσο μάλλον τώρα που τα πράγματα είναι δύσκολα και λίγοι είναι αυτοί που βγαίνουν μπροστά. Όπως για παράδειγμα έκανε ο κ. Δένδιας, αν και μ’ εκείνην την ατυχή αναφορά του στη «Κάθοδο των Δωριέων», παρά λίγο να τα τινάξει όλα στον αέρα.
Όμως, αποτελεί πολιτικό και επικοινωνιακό λάθος ολκής να  μονοπωλεί την επικαιρότητα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, πολλώ δε μάλλον όταν αυτά για τα οποία εγκαλεί σήμερα την κυβέρνηση τα είχε διαπραγματευτεί ο ίδιος! Αυτά και αν ακόμα σκοπίμως θέλει να τα ξεχνά ο κ. Βενιζέλος, πρέπει κάποιος, αν όχι από την κυβέρνηση, τουλάχιστον από τη ΝΔ, να του τα θυμίζει!
Θα το επαναλάβω για μια ακόμα φορά: ο κ. Βενιζέλος είναι αναγκαστικός εταίρος! Δεν πήρε συγχωροχάρτι για όσα έκανε, ούτε δικαιολογείται τόση έπαρση. Η σεμνότητα δεν έβλαψε ποτέ κανέναν.
ΚΡ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου