Παρασκευή 17 Αυγούστου 2012

Κόντρα ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ με αιχμή τις δηλώσεις Π. Λαφαζάνη περί χρεοκοπίας

Πόλεμο ανακοινώσεων μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ πυροδότησαν οι ραδιοφωνικές δηλώσεις του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτη Λαφαζάνη ότι «η χρεοκοπία είναι όπλο των αδυνάτων και δεν πρέπει να την εμφανίζουμε ως μπαμπούλα».
Σε συνέντευξή του συγκεκριμένα στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha, ο κ. Λαφαζάνης είχε υποστηρίξει ότι «η χρεοκοπία είναι όπλο των αδύνατων όταν φτάνουν σε ένα σημείο που δεν μπορούν να αποπληρώσουν τα χρέη τους».
«Η χρεοκοπία, εν γένει - δεν το λέω ως απάντηση στο ελληνικό πρόβλημα, αλλά επειδή
τρομοκρατούν με τις λέξεις τον ελληνικό λαό - η χρεωκοπία δεν είναι κάτι το οποίο είναι κατά ανάγκη καταστροφικό σε κάθε περίπτωση», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο κ. Λαφαζάνης εκτίμησε επίσης ότι δεν είναι λύση η επιμήκυνση γιατί θα συνοδευτεί από πρόσθετα μέτρα. «Θα επιμηκύνουμε το βασανιστήριο χωρίς καμία προοπτική», είπε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι το πρόβλημα είναι η λιτότητα. Εμείς, πρόσθεσε, δεν είμαστε διατεθειμένοι να συνεχίζουμε να εφαρμόζουμε τα απαράδεκτα μνημόνια, τα οποία καταστρέφουν την Ελλάδα και δεν επιφέρουν καμία θετική προοπτική στον τόπο.
Τέλος προέβλεψε ότι θα υπάρξουν μεγάλες αντιδράσεις από τις κοινοβουλευτικές ομάδες των κυβερνητικών κομμάτων στα μέτρα των 11,5 δισ. ευρώ.
«Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Λαφαζάνης, με σημερινές του δηλώσεις, εύχεται τη χρεοκοπία της χώρας. Λίγες εβδομάδες πριν, ζητούσε απροκάλυπτα την έξοδό μας από το ευρώ  και την Ευρώπη. Ούτε ο ελληνικός λαός, ούτε η κυβέρνηση θα του κάνουν τη χάρη. Τέτοιες, όμως, δηλώσεις αποτελούν ντροπή», σχολίασε με ανακοίνωσή της η NΔ.
Στο σχόλιο της ΝΔ απάντησε ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας την ότι συνεχίζει τον «βρώμικο πόλεμο λάσπης, παραποίησης και παραπληροφόρησης», γιατί είναι το τελευταίο όπλο που έχει μείνει σε ένα κυβερνητικό κόμμα «που καταρρέει καταστρέφοντας τη χώρα».
«Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί, αφού η συγκυβέρνηση συνεχίζει να εφαρμόζει, και μάλιστα με τον πιο σκληρό τρόπο, τις καταστροφικές μνημονιακές συνταγές, οδηγώντας τη χώρα στη χρεοκοπία και στην έξοδο από την ευρωζώνη. Η λάσπη, η συκοφαντία και η παραπληροφόρηση δεν πείθουν πλέον κανέναν. Ο βασιλιάς είναι γυμνός», κατέληγε η ανακοίνωση.
«Το ότι ο κ. Τσίπρας ονειρεύεται την Ελλάδα της δραχμής, είναι δεδομένο. Το ότι ο κ. Λαφαζάνης εύχεται τη χρεοκοπία της χώρας, είναι και αυτό δεδομένο. Οι εσωτερικές τους διαφωνίες, δεν απασχολούν τον ελληνικό λαό», αντέτεινε η Λ. Συγγρού με νεότερη ανακοίνωσή της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου