Τετάρτη 15 Αυγούστου 2012

Σε κλίμα ευλάβειας η θεία λειτουργία στην Παναγία Σουμελά

Στο ιστορικό μοναστήρι της Παναγίας Σουμελά προεξήρχε ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, για τρίτη συνεχή χρονιά, της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας για την εορτή της Κοίμησης της Θεοτόκου. 
Προεξάρχοντος του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου τελέστηκε για τρίτη συνεχή χρονιά, στο ιστορικό μοναστήρι της Παναγίας Σουμελά, στην Τραπεζούντα του Πόντου, η πανηγυρική
θεία λειτουργία.
Πλήθος πιστών, από την Ελλάδα και απ’ όλο τον κόσμο, μεταξύ των οποίων ο γενικός πρόξενος της Ελλάδος στην Κωνσταντινούπολη, Νικόλαος Ματθιουδάκης, συνέρρευσε και φέτος στην ιστορική μονή μετά την επίσημη άδεια των τουρκικών αρχών να τελεστεί η ορθόδοξη θεία λειτουργία.
«Ήρθαμε ειρηνικοί και φιλικοί προς τους πάντες, σκιρτώντας από συγκίνηση και χαρά» ανέφερε στο μήνυμά του, μετά το πέρας της λειτουργίας, ο κ. Βαρθολομαίος ευχαριστώντας τις τουρκικές αρχές για τη σχετική άδεια που αποτελεί, όπως είπε, «αναγνώριση του δικαιώματος της ελευθερίας της χριστιανικής θρησκείας.

«Εύχομαι ο Θεός να βοηθήσει την Ελλάδα να ξεπεράσει τις δύσκολες στιγμές που ζει και να αξιωθούν όλοι οι πιστοί να έρθουν κάποια στιγμή στο ιστορικό αυτό μοναστήρι», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Οικουμενικός Πατριάρχης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου