Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012

Δεν στέλνουμε καλύτερα τη Ρένα Δούρου στην Μέρκελ;


Μετά από τις κορυφαίες συναντήσεις που είχε η Ρένα Δούρου με ηγέτες της παγκόσμιας επανάστασης όπως ο Τσάβες της Βενεζουέλας, οι συναντήσεις τόσο του Αβραμόπουλου όσο και του Σαμαρά στην Ευρώπη είναι άνευ περιεχομένου.
Αυτό έκρινε η μεγάλη πασιονάρια της ελληνικής αριστεράς, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ η οποία μιλώντας σε ραδιόφωνο λες και ευχόταν να αποτύχει η κυβέρνηση, δηλαδή να διαλυθεί και η χώρα.
Η κ. Δούρου χαρακτήρισε άνευ σημασίας τις συζητήσεις σε Βερολίνο και Παρίσι, «γιατί στις αποσκευές τους δεν φέρουν καμιά άλλη προσέγγιση πλην της υποταγής στην κ. Μέρκελ».
Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι ξέχασε την επαναδιαπραγμάτευση και
πλέον ο νέος εθνικός στόχος του είναι η επιμήκυνση.
Μάλιστα υποστήριξε ότι «η επιμήκυνση της προσαρμογής με σταθερή την καταστροφική συνταγή της εσωτερικής υποτίμησης, δεν είναι τίποτε άλλο παρά σαν να μας προσφέρουν μακρύτερο σχοινί για να κρεμαστούμε».
Είναι πράγματι δύσκολο να κατέβεις από το… αριστερό καλάμι που η κ. Δούρου έχει κάνει δικό της από τότε που πήγε στο… άντρο των επαναστατών στο Καράκας. Τότε που φωτογραφιζόταν με τον Τσάβες και καμάρωνε για τη μεγάλη της επιτυχία.
Αφού λοιπόν η κ. Δούρου (που έχει εμπειρία σε διεθνείς σχέσεις, άλλωστε είχε πάει με… αξιοκρατικά κριτήρια στο υπουργείο Άμυνας επί Ακη Τσοχατζόπουλου) κατάφερε να γοητεύσει ολόκληρο Τσάβες, μήπως να τη στείλουμε στη θέση του Σαμαρά να γοητεύσει και τη Μέρκελ;
Εμπρός λοιπόν για τη μεγάλη επαναδιαπραγμάτευση με διαρπαγματεύτρια τη Ρένα Δούρου.
Υ.Γ. Και μετά από χρόνια θα μείνει στην ιστορία «Αν θ’ ημών… η Ρένα Δούρου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου