Σάββατο 11 Αυγούστου 2012

Σχέδιο «αποπαπανδρεοποίησης» της Ιπποκράτους από Βενιζέλο!



Επειδή δεν μπορεί να χτυπήσει τον γάιδαρο, ξεσπάει στο σαμάρι. Ο λόγος για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο, που δεν τολμά να διαγράψει τον κ. Γιώργο Παπανδρέου, αλλά στέλνει πακέτο τους υπαλλήλους του ΠΑΣΟΚ που δεν είναι δικοί του. Ο ίδιος μπορεί να απολαμβάνει τα μπάνια του, όπως και ο τέως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ (διαβάστε στη σελίδα 10), αλλά οι απλήρωτοι υπάλληλοι του κόμματος βλέπουν πόρτα εξόδου από την Ιπποκράτους.

Οταν πριν από μία εβδομάδα αποκάλυπτε η «δημοκρατία» την απόφαση ανάκλησης αποσπάσεων δεκάδων υπαλλήλων του ΠΑΣΟΚ, που, δεδομένης της συρρίκνωσής του, θα επέστρεφαν στις... δουλειές τους, κανείς δεν φανταζόταν τη συνέχεια.

«Παπανδρεϊκά» στελέχη συνδέουν την απόφαση ανάκλησης περί των 40 αποσπάσεων υπαλλήλων...
κλίματος Παπανδρέου, όπως καταγγέλλουν, με την καταψήφιση του νομοσχεδίου για τα ΑΕΙ από τον πρώην πρωθυπουργό ακριβώς την προηγούμενη μέρα. Συνεργάτες του τέως πρωθυπουργού πάντως κρατούν χαμηλούς τόνους, σημειώνοντας ότι είναι ενήμεροι για τη λήξη της απόσπασης κάποιων υπαλλήλων και για το ότι ειδοποιήθηκαν σχετικά, αρνούμενοι όμως να σχολιάσουν τι συνέβη, καθώς δεν γνωρίζουν όλα τα στοιχεία όσων «αποχαιρέτησαν» την Ιπποκράτους. Την ίδια ώρα πάντως, οι υπάλληλοι στο ΠΑΣΟΚ παραμένουν απλήρωτοι, λαμβάνοντας μόνο έναντι 500 ευρώ τον μήνα τούς τελευταίους πέντε μήνες. Οσο για το περίφημο... νέο οργανόγραμμα του κόμματος -ποιους δηλαδή 50-60 από τους 200 περίπου σήμερα υπαλλήλους θα απασχολεί και σε ποιες θέσεις στο μέλλον- λέγεται ότι θα είναι έτοιμο περί τις 20 Αυγούστου, με το προσωπικό να... κρέμεται από τα χείλη των στελεχών.

Το πώς ακριβώς θα γίνει αυτό πάντως είναι ένα ερώτημα, αφού η Ιπποκράτους θυμίζει τα τελευταία εικοσιτετράωρα εγκαταλελειμμένο κτίριο. Πρόεδρος και στελέχη έχουν αρχίσει τις καλοκαιρινές τους διακοπές, αφήνοντας πίσω για... βάρδια (για λίγο ακόμα) τον Π. Κουκουλόπουλο. Παρόντες στην Αθήνα και κάποιοι βουλευτές, μόνο και μόνο για να μη φανεί ότι το κόμμα δεν ασχολείται καν με τις υποχρεώσεις του σε... κυβερνητικό επίπεδο. Κάπως έτσι συνάντησε ο Γ. Ντόλιος τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντ. Μανιτάκη χθες, μόνο και μόνο για να του επαναλάβει τις θέσεις Βενιζέλου για την εφεδρεία, να δείξει πόσο αντίθετο είναι τώρα το ΠΑΣΟΚ και πως, για να υιοθετηθεί ένα τέτοιο μέτρο, πρέπει να αλλάξει η προγραμματική συμφωνία, καθώς και για να ενημερωθεί για την εν εξελίξει διαδικασία Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Αντιστοίχως, συνάντηση με τον υπουργό Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκη είχαν Ν. Σηφουνάκης και Θ. Μωραΐτης, ζητώντας ρευστότητα στην αγορά, αλλαγή του παραγωγικού και αναπτυξιακού μοντέλου της χώρας κ.ά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου