Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012

ΠΟΛΙΤΗΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΜΕ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ Κατασκευή τεμένους, κατά παράβαση του Γενικού Οικοδομικού Κανονισμού

Δημιουργείται στη συνοικία της οδού Άβαντος (Αλεξανδρούπολη), όπου κατοικούν μουσουλμάνοι Ρομά
Την κατασκευή τεμένους, κατά παράβαση του Γενικού Οικοδομικού Κανονισμού, στη συνοικία της οδού Άβαντος (Αλεξανδρούπολη), όπου κατοικούν μουσουλμάνοι Ρομά, καταγγέλλει με επιστολή του στον ίδιο τον πρωθυπουργό ο συμπολίτης μας Κώστας Δώδος.

Αναλυτικά η επιστολή: «Κύριε πρωθυπουργέ, Ως ένας εκ των προμάχων πολιτών της Θράκης μας στον ιερό αγώνα για την ηθική θωράκιση του τόπου μας από την εξ Ανατολών απειλή και από τις εθνοκτόνες δραστηριότητες του τουρκικού προξενείου Κομοτηνής, έχω την τιμή να σας γνωρίσω τα ακόλουθα:

Από τις αρχές Ιουλίου 2012 στην συνοικία της οδού Άβαντος (Αλεξανδρούπολη), όπου κατοικούν
μουσουλμάνοι Ρομά (η πλειοψηφία των οποίων έχει εκτουρκισθεί συνειδησιακά) ξεκίνησε η κατασκευή τεμένους, κατά παράβαση του Γενικού Οικοδομικού Κανονισμού. Η ανέγερση τεμένους έχει προγραμματισθεί από διετίας και την ευθύνη φέρει το Σωματείο «Σύλλογος Θρησκευομένων Μουσουλμάνων Αλεξανδρούπολης» με πρόεδρο τον Σελήμ Χασάνογλου. Οι επικεφαλής του σωματείου έχουν στενές σχέσεις με το τουρκικό προξενείο Κομοτηνής και προσφάτως συνέφαγαν με τον αποχωρήσαντα Τούρκο πρόξενο Μουσταφά Σαρντίτς. Είναι κοινό μυστικό στην συνοικία των εκτουρκισμένων Ρομά, ότι τα χρήματα για την αγορά του οικοπέδου και την ανέγερση του τεμένους είναι από την …Μητέρα Πατρίδα Τουρκία!
Η παράνομη δόμηση συνεχίζεται ακατάπαυστα, επί ένα περίπου μήνα, επάνω στην κεντρική λεωφόρο (παράλληλα με τη σιδηροδρομική γραμμή) της εξόδου από Αλεξανδρούπολη προς χωριό Άβανα.

Όπως φαίνεται από τις συνημμένες φωτογραφίες, έχουν γίνει και τα επιχρίσματα στο εσωτερικό και το εξωτερικό του κτίσματος (7 Αυγούστου 2012).

Στις 6 Αυγούστου 2012, έγινε επώνυμη καταγγελία στην αστυνομία Αλεξανδρουπόλεως, χωρίς να γνωρίζουμε εάν και σε ποιες ενέργειες προέβη.

Στις 8 Αυγούστου 2012, η παράνομη οικοδομική δραστηριότητα, γνωστοποιήθηκε τηλεφωνικώς στον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών και προϊστάμενο της Διεύθυνσης Πολεοδομίας Χρήστο Γερακόπουλο. Έγινε εξ αρχής φανερό ότι ήταν ενήμερος τόσο ο ίδιος, όσο και ο δήμαρχος Ευάγγελος Λαμπάκης. Ο αντιδήμαρχος προσπάθησε να υποβαθμίσει το γεγονός, λέγοντας ότι, τα πιο πολλά κτίσματα στην περιοχή είναι αυθαίρετα και επομένως ένα …ακόμα δεν μας …πειράζει! Όταν του επεσημάνθη ότι νομικώς οι προηγούμενες παρανομίες δεν δικαιολογούν την διαπραττόμενη και ότι δεν πρόκειται για ένα απλό αυθαίετο, αλλά για σχέδιο της Τουρκίας, ώστε να δημιουργήσει μειονοτικό θέμα και στην Αλεξανδρούπολη, αδιαφόρησε επιδεικτικά…
Είναι φανερό ότι η κατασκευή γίνεται υπό την εγκληματική ανοχή των τοπικών αρχών. 

Η ψηφοθηρία στη μεγάλη δεξαμενή των ελεγχόμενων ψηφοφόρων Ρομά της περιοχής, είναι η βασική αιτία της ανοχής ή ενδεχομένως και της σιωπηρής συμφωνίας που συνήθως συνομολογείται εν κρυπτώ.

Σημειώνω ότι στην Αλεξανδρούπολη υπάρχει ιστορικό τέμενος, ικανό να καλύψει απολύτως, τις θρησκευτικές ανάγκες των μουσουλμάνων Ρομά. Αλλά και πέραν αυτού, προ πενταετίας είχε ανεγερθεί και δεύτερο (ξυλοκατασκευή), μέσα στη συνοικία των Ρομά και σε μικρή απόσταση από το σήμερα ανεγειρόμενο.

Γίνεται φανερό ότι η ανέγερση και τρίτου (παρανόμου) τεμένους δεν γίνεται για θρησκευτικούς λόγους, αλλά για καθαρά πολιτικούς – εθνικιστικούς με στόχο να αλλοιωθεί η πολιτιστική και εθνική ταυτότητα της περιοχής, όπου η παρουσία μειονοτικού στοιχείου είναι ισχνή. Επίσης, μέσα στο σχεδιασμό των δημιουργών του παράνομου τεμένους είναι η μελλοντική χρήση του χώρου αυτού για φιλοξενία ομοθρήσκων λαθρομεταναστών (Πακιστανών κ.ά.) οι οποίοι περνούν τον Έβρο. Ως ιερός χώρος, θα είναι δύσκολο για την αστυνομία να εισέρχεται εκεί και να πραγματοποιεί νόμιμες έρευνες για λαθρομετανάστες. Οι πληροφορίες μας είναι έγκυρες και υποθέτουμε ότι την ίδια γνώση κατέχουν και οι αρμόδιες αρχές ασφαλείας της περιοχής.

Κατόπιν των ανωτέρω, Σας παρακαλούμε όπως συνεγείρετε τους κατ’ αρμοδιότητα υπουργούς: Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη, Δημοσίας Τάξης Νικ. Δένδια, Δικαιοσύνης Αντ. Ρουπακιώτη, Επικρατείας Δημ. Σταμάτη, ως γνώστη των εδώ τεκταινομένων εις βάρος της εθνοπρέπειάς μας. Τις επί του προκειμένου ενέργειές σας, παρακαλώ όπως και ει δυνατόν, γνωστοποιήσετε και στον υπογράφοντα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου