Τρίτη 14 Αυγούστου 2012

Θα πουλάνε εισητήρια και οι οδηγοί των αστικών λεοφωρείων

Νωρίς χθες το πρωί το Αστικό ΚΤΕΛ Καβάλας έδωσε στη δημοσιότητα ανακοίνωση με την οποία επαναφέρει τη διαδικασία έκδοσης εισιτηρίων προς τους επιβάτες από τους οδηγούς των αστικών λεωφορείων.
Μέχρι τώρα εισιτήρια πωλούνταν μόνο από τα εκδοτήρια, κυρίως στο κέντρο της πόλης, κι από ειδικά μηχανήματα σε διάφορα σημεία της Καβάλας.

Επειδή οι λαθροεπιβάτες αυξήθηκαν ιδιαίτερα, φτάνοντας και ποσοστό μέχρι 20% της κίνησης, το αστικό ΚΤΕΛ Καβάλας δίνει πάλι το δικαίωμα στους οδηγούς να κόβουν εισιτήρια, προμηθεύοντάς τα σε αυτούς που ανεβαίνουν στα λεωφορεία, αλλά δεν έχουνε εισιτήριο στη διάθεσή τους.

Όμως τα εισιτήρια που θα εκδίδει κάθε οδηγός θα είναι προσαυξημένα σε σχέση με τα εισιτήρια που
πωλούνται στα ειδικά μηχανήματα ή στο σταθμαρχείο. Έτσι το ολόκληρο εισιτήριο που αγοράζεται από το πωλητήριο 1,10 ευρώ, θα πωλείται από τον οδηγό του λεωφορείου 1,50 ευρώ. Αντίστοιχα θα έχουνε μία διαφορά και τα μαθητικά και φοιτητικά εισιτήρια. Σύμφωνα με την ανακοίνωσή του αυτό, επιτρέπεται να το κάνει το αστικό ΚΤΕΛ Καβάλας, στηριγμένο στη νομοθεσία του 1988. Όπως είπε στην εφημερίδα μας ο Σίμος Γιοβανάκης, πολλές φορές επιβάτες ανεβαίνουν στο λεωφορείο, χωρίς εισιτήριο, δίνοντας υπόσχεση στον οδηγό ότι θα κόψουν μόλις μεταφερθούν στο κέντρο της πόλης. Όταν οι επιβάτες αυτοί φτάσουν στο κέντρο, κατεβαίνουν από το λεωφορείο κι αντί να επιστρέψουν για να τσεκάρουν το εισιτήριό που στο μεταξύ θα έχουνε αγοράσει, γίνονται «καπνός».

Ο Σ. Γιοβανάκης είπε επίσης στην εφημερίδα μας, ότι έχει μειωθεί πολύ η δουλειά των αστικών λεωφορείων, αν και βρισκόμαστε στην καρδιά της καλοκαιρινής περιόδου, τις απογευματινές και βραδινές ώρες.

Όσο για τα μαθητικά στάλθηκαν από την προηγούμενη εβδομάδα επιστολές σε κάθε αρμόδιο, αλλά το αστικό ΚΤΕΛ δεν πήρε προς το παρόν καμιά απάντηση.

Η ανακοίνωση που εξέδωσε χθες το αστικό ΚΤΕΛ Καβάλας, είναι η ακόλουθη:

«Για την καλύτερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού των Αστικών Γραμμών στην πόλη της Καβάλας, η εταιρία μας από το Σεπτέμβρη του 2012, θα εκδίδει εισιτήρια προσαυξημένα εντός των αστικών λεωφορείων από τους οδηγούς σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στη με αρ. πρωτ. 38440/1755/1988 (ΦΕΚ 766/Β/20-10-88) απόφαση του Αναπληρωτή υπουργού μεταφορών και επικοινωνιών. Η τιμή των εισιτηρίων καθορίζεται ως εξής:

-Ολόκληρο εισιτήριο από 1,10 Ευρώ σε 1,50 Ευρώ.

-Μαθητικό εισιτήριο από 0,60 Ευρώ σε 1,00 Ευρώ.

-Φοιτητικό εισιτήριο από 0,80 Ευρώ σε 1.00 Ευρώ.
Πηγή: Ιστοσελίδα Πρωινή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου