Πέμπτη 9 Αυγούστου 2012

Πύρινα μέτωπα σε όλη τη χώρα


Πύρινα μέτωπα σε όλη τη χώρα


Σε πύρινο κλοιό βρίσκεται για δεύτερη ημέρα η χώρα.

 Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη με τις φλόγες, έχοντας μεγάλο «εχθρό» τους ισχυρούς ανέμους και σε πολλές περιπτώσεις το δύσβατο της περιοχής.

Οι πυρκαγιές που μαίνονται έχουν αφήσει πίσω τους μέχρι στιγμής, τραυματίες, μεγάλες καταστροφές και προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων.

Νέα εστία στη Μεγαλόπολη – Προβλήματα στην κυκλοφορία

Λίγο μετά τις 15:00 το μεσημέρι εκδηλώθηκε νέα εστία φωτιάς στην περιοχή της Μεγαλόπολης, κοντά στα χωριά Ελινίτσα και Ποταμιά. Η πυρκαγιά απειλεί την Ποταμιά και κατευθύνεται με ένταση προς την Ιερά Μονή Μπούρας.

Οι αναζωπυρώσεις είναι συνεχείς σε όλη την έκταση του πύρινου μετώπου της Αρκαδίας, που από την Τρίτη έχει αποτεφρώσει χιλιάδες στρέμματα δασικής και καλλιεργήσιμης έκτασης λόγω των ισχυρών ανέμων και του δύσβατου και δυσπρόσιτου της περιοχής.

Αυτή την ώρα η φωτιά καίει ανατολικά του Ραψομμάτη και απειλεί το χωριό για δεύτερη φορά, ενώ λόγω της πυρκαγιάς έχει διακοπεί η κυκλοφορία στον αυτοκινητόδρομο Τρίπολης – Καλαμάτας από το 178,1 χλμ, στον ανισόπεδο κόμβο Αθήναιου, έως το 198,6 χλμ, στον ανισόπεδο κόμβο Παραδεισίων και η κυκλοφορία των οχημάτων εκτρέπεται και διεξάγεται μέσω της παλαιάς εθνικής οδού Τρίπολης – Μεγαλόπολης – Καλαμάτας.

Σε εξέλιξη βρίσκεται και η πυρκαγιά στο Σολομό Κορινθίας. Και σε αυτή την περιοχή σημειώνονται συνεχείς αναζωπυρώσεις, με τη μορφολογία του έδαφος να δυσχεραίνει το έργο των πυροσβεστών.

Η κυκλοφορία των οχημάτων έχει διακοπεί στον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου – Τριπόλεως, από το 84,5 χλμ. στην αρχή του αυτοκινητοδρόμου από Κόρινθο προς Τρίπολη, έως το 100ο χλμ., στον κόμβο Αγίου Βασιλείου και γίνεται εκτροπή της κυκλοφορίας η οποία διεξάγεται μέσω της παλαιάς εθνικής οδού Κορίνθου – Άργους.

Στην προσπάθεια κατάσβεσης σε όλα τα μέτωπα της φωτιάς στην Κορινθία και την Αρκαδία συμμετέχουν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής από όλη την νότιο και την Στερεά Ελλάδα, ερπυστριοφόρα οχήματα και εθελοντικές ομάδες πολιτών που δίνουν πραγματική μάχη με τις φλόγες, ενώ το έργο τους συνδράμουν και πολλά εναέρια μέσα.

Εκκενώθηκαν ξενοδοχεία στην Κω – Τραυματίστηκε πυροσβέστης

Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Καρδάμαινα στην Κω.

Σύμφωνα με πληροφορίες ένας πυροσβέστης μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα.

Γύρω στις 16:00 οι φλόγες έφθασαν στον προαύλιο χώρο τεσσάρων ξενοδοχείων της περιοχής, τα οποία και εκκενώθηκαν για προληπτικούς λόγους.

Στο έργο της κατάσβεσης επιχειρούν τέσσερα οχήματα της Πυροσβεστικής με 14 άνδρες, καθώς και δύο αεροσκάφη.

Καίγεται και η Ρόδος

Ο πύρινος εφιάλτης «χτύπησε» και τη Ρόδο, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη πυρκαγιά, η οποία ξέσπασε λίγο πριν από τις 18:00 το απόγευμα σε δασική έκταση.

Στο σημείο επιχειρούν τέσσερα οχήματα της Πυροσβεστικής με εννέα άνδρες, τέσσερα άτομα πεζοπόρο τμήμα και ένα ελικόπτερο.

Νέο πύρινο μέτωπο στην Μαγνησία

Νέα εστία στην Μαγνησία πριν καν τεθεί υπό πλήρη έλεγχο η φωτιά στην Ανάβρα που ξέσπασε το μεσημέρι της Τρίτης.

Το πύρινο μέτωπο που εκδηλώθηκε πριν από τις 18:00 το απόγευμα εντοπίζεται περίπου 7 χλμ. βορειότερα του πρώτου, ενώ το σημείο είναι ιδιαίτερα δύσβατο.

Στις φλόγες και το Άγιο Όρος

Πυρκαγιά ξέσπασε λίγο μετά τις 16:00 σε δασική έκταση στην περιοχή Μονοξυλίτης, στον Άγιο Όρος.

Στο έργο της κατάσβεσης επιχειρούν τρία οχήματα της Πυροσβεστικής, εννέα άνδρες και δύο αεροσκάφη.

Υπό έλεγχο η φωτιά στο Κορωπί

Υπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά στο Κορωπί η οποία καίει στην περιοχή από τις 14:00.

Μετά από συντονισμένες ενέργειες του Πυροσβεστικού σώματος, των αντρών της αστυνομίας και πολιτών η πυρκαγιά δεν επεκτάθηκε.

Αποτελεσματική και η παρουσία του πυροσβεστικού αεροσκάφους που με συνεχείς ρίψεις ύδατος ανέκοψε την επέκταση της πυρκαγιάς όπως φαίνεται και στις αποκλειστικές φωτογραφίες του newsbomb..

Μάρτυρες, μίλησαν στο newsbomb.gr και κάνουν λόγο για εμπρησμό. Λίγο λίγο πριν από την πυρκαγιά εθεάθησαν δύο ύποπτοι, περίπου 40 ετών με μακριά μαλλιά, σε λευκή μηχανή μεγάλου κυβισμού.

Κατήλθαν στην οδό Μυκόνου ιλιγγιωδώς και διέφυγαν από λεωφόρο Αγίας Μαρίνας προς Κορωπί.

www.newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου