Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

Αντ. Σαμαράς: Θα ξεπεράσουμε όλα τα εμπόδια

Μήνυμα αισιοδοξίας έστειλε ο Πρωθυπουργός από το Μουσείο της Ακρόπολης, όπου πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του ιστορικού Ασημένιου Κυπέλλου που απενεμήθη στον Σπύρο Λούη στους πρώτους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες το 1896.

«Σήμερα η Ελλάδα ολόκληρη μετέχει σε έναν καινούργιο ΄Μαραθώνιο΄. Ένα αγώνισμα, που δοκιμάζει και τις αντοχές και τη θέληση του αθλητή. Και που κερδίζεται το αγώνισμα αυτό και με την καρδιά και με το μυαλό», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αντώνης Σαμαράς.
«Εμείς, λοιπόν, θα κερδίσουμε αυτόν τον Μαραθώνιο», πρόσθεσε, εκφράζοντας την αισιοδοξία ότι η
Ελλάδα θα ξεπεράσει όλα τα εμπόδια και θα πει στο τέλος «το νενικήκαμεν».
Ο κ. Σαμαράς ευχαρίστησε το Ίδρυμα Νιάρχου για την πρωτοβουλία του να αγοράσει σε διεθνή δημοπρασία το Κύπελλο του Σπύρου Λούη και αναφέρθηκε στον ισχυρό συμβολισμό που φέρει το κειμήλιο.
«Το γεγονός ότι το Κύπελλο αυτό βρίσκεται σήμερα σε Ελληνικά χέρια, θα εκτεθεί στο Μουσείο της Ακρόπολης και τελικά θα βρει τη μόνιμη θέση του στο Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος Νιάρχου στο Φάληρο, είναι ίσως κι αυτό ένας ακόμα συμβολισμός. Ότι στην Ελλάδα επιστρέφει όχι μόνο το Κύπελλο του Πρώτου Ολυμπιονίκη, αλλά το ανίκητο εκείνο πνεύμα ενός λαού, που σε όλη την ιστορία του διακρίθηκε επειδή ήξερε ο λαός αυτός να κερδίζει Μαραθώνιους», τόνισε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου