Τρίτη 21 Αυγούστου 2012

Η Βρετανία σχεδίασε πολεμικό πλοίο νέου τύπου

Боевой корабль Северный флот ВМФ России большой противолодочный корабль Адмирал ЧабаненкоΤο υπουργείο Άμυνας της Μεγάλης Βρετανίας αποκάλυψε τις λεπτομέρειες της κατασκευής ενός νέου πολεμικού πλοίου του βασιλικού Στόλου.
Ονομάζεται Type 26 Global Combat Ship και κατά την αποδεκτή ταξινόμηση ανήκει στην κατηγορία των φρεγατών. Το πλοίο έχει μήκος 148 μέτρα και εκτόπισμα 5.400 τόνους. Για τη ναυπήγησή του χρησιμοποιήθηκαν στοιχεία της τεχνολογίας μείωσης της ανιχνευσιμότητάς του από τα ραντάρ. Το σχέδιο του πλοίου εκπονείται από το 2010 από την εταιρεία
BAE Systems και το υπουργείο Άμυνας. Το πολυμορφικό πλοίο θα είναι εξοπλισμένο με πυραύλους τύπου cruise, που θα είναι τοποθετημένοι σε κάθετους εκτοξευτήρες, καθώς και πυροβόλα όπλα μεσαίου διαμετρήματος.
Στα αμπάρια του θα σταθμεύει ένα ελικόπτερο κατηγορίας Merlin είτε Wildcat, προβλέπεται επίσης χώρος για μη επανδρωμένα ανιχνευτικά ιπτάμενα μέσα, υποβρύχια σκάφη και άλλο ειδικό εξοπλισμό. Σχεδιάζεται να κατασκευαστούν 13 παρόμοια πλοία, τα οποία θα παραληφθούν από το Ναυτικό από το 2020 και θα αντικαταστήσουν τις φρεγάτες τύπου 23. Το πλοίο θα χρησιμοποιείται σε όλες τις μορφές πολεμικών επιχειρήσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου