Τετάρτη 8 Αυγούστου 2012

Βιβλία υπάρχουν κι έρχονται στην Καβάλα

Αρχές Σεπτέμβρη αναμένονται στην Καβάλα, τα βιβλία των δημοτικών σχολείων του νομού. Τα περσινά παθήματα έγιναν μαθήματα.Έτσι αρχές Σεπτέμβρη, δέκα περίπου ημέρες πριν ανοίξουν τα δημοτικά σχολεία, θα έχουνε ήδη έρθει στην πόλη μας και θ΄ αποθηκευτούν σε χώρους του δημοτικού σχολείου του Αγίου Ιωάννη, τα περισσότερα από τα βιβλία που θα χρησιμοποιήσουν οι μαθητές των δημοτικών σχολείων.

Αυτή την ενημέρωση είχε πρόσφατα ο πρόεδρος των εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Καβάλας, Απόστολο Μουμτζάκης. Ενημερώθηκε ότι αρχές Σεπτέμβρη θα έρθουνε για να μοιρασθούν αμέσως στα δημοτικά σχολεία, όλου του νομού, το 70% των βιβλίων που θα χρησιμοποιήσουν οι
μαθητές των δημοτικών σχολείων στην περιοχή.

Με άλλη απόφασή του το υπουργείο παιδείας τοποθετεί σε οργανικές θέσεις δάσκαλους, νηπιαγωγούς, γυμναστές και καθηγητές αγγλικών που ήταν στη διάθεση της υπηρεσίας σε τοπικό επίπεδο.

Φέτος δε θα γίνουν καθόλου προσλήψεις δασκαλων και νηπιαγωγών κι ότι κενά υπάρχουν θα καλυφθούν με αναπληρωτές μέσω των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ. Διαδικασία που έγινε και τα προηγούμενα χρόνια.

Σε γενικές γραμμές ο τοπικός σύλλογος διαπιστώνει ότι φέτος η κατάσταση θα ξεκινήσει καλύτερα σε σχέση με πέρσι. Συγκεκριμένα δε θα υπάρχουν κενά, δε θα λείπουν δάσκαλοι ή νηπιαγωγοί και το βασικότερο οι μαθητές των δημοτικών σχολείων του νομού θα έχουν τα περισσότερα από τα βιβλία εγκαίρως στα χέρια τους.
Πηγή: Ιστοσελίδα Πρωινή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου