Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012

Φυγή Χριστιανών από τη Συρία από το φόβο της μουσουλμανικής αδελφότητας

Χριστιανοί που ζουν στη Συρία, εγκαταλείπουν μαζικά τη χώρα, στο γειτονικό Λίβανο, όπου υπάρχει χριστιανική κοινότητα, φοβούμενοι από την Μουσουλμανική Αδελφότητα της χώρας, από μέλη της οποίας αποτελείται το πιο ισχυρό μέρος των συριακών δυνάμεων της αντιπολίτευσης που αγωνίζεται να ανατρέψει την κυβέρνηση του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ. Σε συνέντευξή τους στο BBC, τα περισσότερα μέλη της χριστιανικής κοινότητας της Συρίας ισχυρίζονται ότι η χώρα βαδίζει σε «ταχύ εξισλαμισμό» με την κυριαρχία της ‘Αδελφότητας’ την οποία συνθέτουν οι ορθόδοξοι σουνίτες.
Κατηγορούν τη Σαουδική Αραβία ότι βρίσκεται πίσω από σχέδιο εξισλαμισμού των κατοίκων της Συρίας με τον ερχομό της Μουσουλμανικής Αδελφότητας στην εξουσία.
Εκπρόσωπος των χριστιανών της Συρίας στο Λίβανο,δήλωσε ότι το σχέδιο αυτό είναι πολύ επικίνδυνο για την κοινότητά τους και ως εκ τούτου πρέπει να αναζητήσουν καταφύγιο εκτός της Συρίας.
«Στη Συρία ζουν άνθρωποι από διαφορετικές θρησκευτικές κοινότητες και ο ενδεχόμενος βίαιος εξισλαμισμός θα προκαλέσει θρησκευτικό πόλεμο», είπε ο εκπρόσωπος.
Δεν είναι η πρώτη φορά που η χριστιανική κοινότητα προειδοποιεί για τον κίνδυνο αυτό, αν τελικά επικρατήσουν οι εξεγερμένοι και ειδικότερα αν κυριαρχήσει η Μουσουλμανική Αδελφότητα, όπως έγινε στην Αίγυπτο και στην Τυνησία.
Επιπρόσθετα, ο ηγούμενος της χριστιανικής μονής στη Συρία αποκάλυψε ότι έλαβε απειλές από υποστηρικτές των ανταρτών με την αλλαγή στη χώρα που θα προκύψει με την ‘νίκη των επαναστατών’.
Ανεξάρτητοι παρατηρητές στο Λονδίνο- σύμφωνα το BBC- πιστεύουν ότι η χριστιανική κοινότητα βρίσκεται μεταξύ των σιιτών και των σουνιτών για την κυριαρχία στη Συρία.
--
Βαλκανικό Περισκόπιο - Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου