Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012

Σφοδρές μάχες σε Χαλέπι και Δαμασκό

Ο συριακός στρατός ανακατέλαβε σήμερα τις χριστιανικές συνοικίες στο κεντρικό Χαλέπι μετά από τους σφοδρούς βομβαρδισμούς των τελευταίων δύο ημερών ενώ οι μάχες συνεχίζονται με αμείωτη ένταση και σε άλλες περιοχές της πόλης αλλά και στη Δαμασκό και τα προάστιά της.
Συγκεκριμένα, οι βομβαρδισμοί συνεχίζονται στις συνοικίες Σαχούρ, Τάρεκ αλ-Μπαμπ, Μπουστάν αλ Κασρ και Σάαρ ενώ μάχες διεξάγονται ακόμα στο Σαλαχεντίν, το κυριότερο προπύργιο των ανταρτών, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Η οργάνωση Διεθνής Αμνηστία κατήγγειλε ότι οι άμαχοι στο Χαλέπι βρίσκονται αντιμέτωποι με μια
«τρομερή βία» και κατηγόρησε το καθεστώς του προέδρου Μπασάρ αλ Ασαντ ότι έχει βάλει στο στόχαστρο γειτονιές που ελέγχουν οι αντάρτες.
Ωστόσο, το επίσημο συριακό πρακτορείο Sana μετέδωσε ότι η υπηρεσία πολιτικής προστασίας και άλλες κρατικές υπηρεσίες κινητοποιήθηκαν άμεσα ώστε «να γίνουν οι κατάλληλες επισκευές και να επιστρέψει η ζωή στους κανονικούς της ρυθμούς μετά την εκδίωξη των τρομοκρατών». Σύμφωνα με τον προσωρινό απολογισμό του Παρατηρητηρίου, σήμερα σκοτώθηκαν στη Συρία 39 άνθρωποι εκ των οποίων 23 πολίτες, 14 στρατιώτες και δύο αντάρτες. φοδρέ, 6.163 στρατιώτες και 1.051 λιποτάκτες του τακτικού στρατού.
Την ίδια ώρα, αεροσκάφη της συριακής πολεμικής αεροπορίας παραβίασαν σήμερα τον εναέριο χώρο του Ιράκ για να βομβαρδίσουν τη μεθοριακή πόλη Μπουκάμαλ, η οποία ελέγχεται από τους αντάρτες, ανέφεραν σήμερα Ιρακινοί αξιωματούχοι.
Ο δήμαρχος της πόλης Κάιμ, η οποία βρίσκεται απέναντι από την Μπουκάμαλ, στην ιρακινή πλευρά των συνόρων, είπε ότι η συριακή πόλη όντως βομβαρδίστηκε ωστόσο σημείωσε ότι κανένα αεροπλάνο δεν μπήκε στο Ιράκ.
Εν τω μεταξύ, ο Σύρος υφυπουργός Εξωτερικών Φάισαλ Μέκνταντ δήλωσε σήμερα ότι η Δαμασκός θα συνεργαστεί με τον νέο ειδικό απεσταλμένο του ΟΗΕ και του Αραβικού Συνδέσμου Λάκνταρ Μπραχίμι ώστε να ξεκινήσει «εθνικός διάλογος το συντομότερο δυνατόν».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ,AFP

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου