Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012

Νέες επιθέσεις ανταρτών του ΡΚΚ σε δύο φυλάκια στη ΝΑ Τουρκία Τουλάχιστον ένας στρατιώτης νεκρός.

Κούρδοι μαχητές πραγματοποίησαν νέες επιθέσεις εναντίον δύο στρατιωτικών φυλακών σήμερα στη νοτιοανατολική Τουρκία, σκοτώνοντας τουλάχιστον έναν στρατιώτη, όπως δήλωσαν επίσημες πηγές, λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση της Άγκυρας πως ο στρατός σκότωσε 16 αντάρτες στην ίδια περιοχή έπειτα από μία επίθεση εναντίον φάλαγγας στρατιωτικών οχημάτων.Στελέχη των αρχών ασφαλείας τόνισαν πως αντάρτες του εκτός νόμου Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (ΡΚΚ) εξαπέλυσαν ταυτόχρονες επιθέσεις κατά δύο φυλακίων στο διαμέρισμα Σεμντινλί της επαρχίας Χακάρι, θέατρο συχνών συγκρούσεων με τις κυβερνητικές δυνάμεις.Τουλάχιστον ένας στρατιώτης βρήκε τον θάνατο από τις επιθέσεις, οι οποίες συνεχίζονται σύμφωνα με τους ίδιους αξιωματούχους, που απέφυγαν να δώσουν άλλες λεπτομέρειες.

Οι επιθέσεις έγιναν μόλις λίγες ώρες αφότου οι τουρκικές αρχές ανακοίνωσαν πως δυνάμεις του στρατού σκότωσαν 16 μαχητές του ΡΚΚ, σε επιχείρηση με στόχο τις ομάδες οι οποίες προηγουμένως σκότωσαν πέντε στρατιώτες και τραυμάτισαν άλλους έξι σε χθεσινή επίθεση με βόμβες εναντίον φάλαγγας στο Σεμντινλί.Οι συγκρούσεις αυτές σηματοδοτούν την κλιμάκωση της βίας στην απομακρυσμένη ορεινή επαρχία Χακάρι, που συνορεύει με το Ιράκ και το Ιράν. Την έξαρση αυτή οι Τούρκοι στρατιωτικοί αποδίδουν στις εξελίξεις της σύρραξης στη Συρία.

Θέλοντας να υπογραμμίσει τη σημασία που αποδίδει η Άγκυρα στην τροπή των γεγονότων στην κουρδική περιοχή, σήμερα έφτασε στη Χακάρι ο αρχηγός του στρατού στρατηγός Χαϊρί Κιβρίκογλου, ο οποίος διεμήνυσε πως οι στρατιωτικές επιχειρήσεις θα συνεχισθούν «χωρίς διακοπή».
«Πάντοτε στεκόμαστε δίπλα στον λαό μας. Ο λαός δεν θα πρέπει να ανησυχεί. Οι τουρκικές δυνάμεις θα συνεχίσουν να κάνουν το καθήκον τους να προστατεύουν την ασφάλεια του λαού και της περιοχής», φέρεται να δήλωσε ο Κιβρίκογλου, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.
Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου