Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012

Λερναία η... Υδρα για ΣΥΡΙΖΑ!



Βαθαίνει το χάσμα στον ΣΥΡΙΖΑ και πολλαπλασιάζονται οι αφορμές για τις δημόσιες συγκρούσεις στελεχών και βουλευτών του.

Η κατάσταση αυτή προκαλεί τρόμο στον Αλέξη Τσίπρα, που υποχρεώθηκε να παρέμβει ο ίδιος τηλεφωνικά, «βάζοντας πάγο» στους εμπλεκόμενους προκειμένου να σταματήσουν οι δημόσιες αντιπαραθέσεις.

Στο χθεσινό επεισόδιο στο σίριαλ διχασμού πρωταγωνιστικό ρόλο είχε η βουλευτής και («εξ απορρήτων» του κ. Τσίπρα) Ρένα Δούρου, η οποία στον απόηχο των γεγονότων στην Υδρα ξέχασε τα
περί εσωκομματικής δημοκρατίας και με εξουσιαστικό στιλ «διέταξε» όλα τα στελέχη, πρώτης και δεύτερης γραμμής, να μη διατυπώνουν δημόσια τις προσωπικές τους απόψεις, αλλά να φροντίζουν να συντάσσονται με την επίσημη κομματική γραμμή.

Πάντως, αυτό δεν απέτρεψε τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του κόμματος (και εσωκομματικό σύμμαχο της κυρίας Δούρου) Δημήτρη Παπαδημούλη να ρίξει κι άλλο λάδι στη φωτιά του διχασμού, καθώς υποστήριξε ότι όλα όσα είχε πει μέσω twitter για το θέμα της Υδρας αλλά και της δραχμής είναι μέσα στο πλαίσιο των συλλογικών κατευθύνσεων και προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ και δήλωσε ότι όταν βρεθεί με τον κ. Δρίτσα (τον οποίο απαξίωσε, λέγοντας ότι είναι τοπικός βουλευτής, αλλά αναρμόδιος για τα οικονομικά) θα του κάνει «παρατηρήσεις»!

Ως «πυροσβέστης» προσπάθησε να εμφανιστεί ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Πάνος Σκουρλέτης, με μία αμφιλεγόμενη δήλωση περί μη συμφωνίας με τη μειοψηφία των «φίλων» του εστιάτορα, αλλά και περί «εικονικής» πάταξης της φοροδιαφυγής.

Ο διχασμός ξεκίνησε με αφορμή την επαναδιαπραγμάτευση, μετά την επιμήκυνση του χρόνου δημοσιονομικής προσαρμογής και στη συνέχεια με τη δυνητική επιστροφή της Ελλάδας στη δραχμή. Η δημόσια αντιπαράθεση πήρε σάρκα και οστά από τις δηλώσεις του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτη Λαφαζάνη και ενισχύθηκε με την υποστήριξη από τους βουλευτές Τάσο Κουράκη και Δημήτρη Στρατούλη. Αμέσως απάντησε ο πασοκογενής βουλευτής Αλέξης Μητρόπουλος, εκφράζοντας την αντίθεσή του. Επιτιθέμενος μάλιστα στο στρατόπεδο των τριών, έκανε λόγο για επιπόλαιες προσεγγίσεις και είπε ότι λογικές εξόδου από το ευρώ είναι «προσφορά λεηλασίας του ελληνικού λαού» στους δανειστές.

Η δημόσια κόντρα των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίστηκε με αφορμή τα όσα έγιναν στην Υδρα και με πρωταγωνιστές τον βουλευτή Α' Πειραιώς Θοδωρή Δρίτσα και τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο Δημήτρης Παπαδημούλη. Σε κάθε περίπτωση το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα κλυδωνίζεται από τις εσωκομματικές διαμάχες οι οποίες αναμένεται να ενταθούν στην πορεία προς το συνέδριο του «ενοποιημένου» ΣΥΡΙΖΑ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου