Σάββατο 18 Αυγούστου 2012

Στο ίδιο έργο θεατές


Έγραφα πριν τις εκλογές του Ιουνίου: «Και έσται η εσχάτη πλάνη χείρων της πρώτης»
«Πού είναι όλοι αυτοί που θα έπρεπε να τσακίζουν τώρα κόκαλα, δίνοντας ελπίδα τουλάχιστο, στο φουκαρά, στο φτωχό, στον εξαθλιωμένο κάτοικο αυτού του τόπου;
Πού είναι αυτά τα ανθρωπάκια,  που θα πάρουν στις πλάτες τους ένα ολόκληρο έθνος να το βγάλουν απ’ την  απελπισία και το τέλμα;
Οι τομεάρχες πάλι, πλην λίγων, πού είναι; Σφυρίζουν κλέφτικα; Ε τότε έχετε γεια βρυσούλες.
Και μόνο ένας Σαμαράς να προσπαθεί ολομόναχος.»
Ε, σα να μην πέρασε μια μέρα!
Γιατί και τώρα πάλι ολομόναχος ο Σαμαράς  προσπαθεί.
Οι υπόλοιποι, αφού βολεύτηκαν αναπαυτικά στις καρέκλες τους, άρχισαν τις κολιγιές και τα χαχα μπάχα με τους πασόκους, σε σημείο που να δέχονται στα γραφεία τους όλα τα πασοκικά “απολειφάδια” σα να ήταν από χρόνια φιλαράκια και να νιώθουμε όλοι ότι μάλλον δεν έγιναν εκλογές
και ακόμα κυβερνάει το ΠΑΣΟΚ. Μην τους χαλάσουμε χατίρι.
Γιατί πώς αλλιώς εξηγείται το γεγονός, υπουργοί να συζητούν με τα διεφθαρμένα συνδικαλιστικά πασοκικά  κοράκια και να μην δίνουν λόγο στους νεοδημοκράτες ; Απλά να τους ακούσουν βρε αδερφέ. Η οργή φτάνει στα άκρα.
Γιατί ακόμα δεν ζητήθηκαν οι παραιτήσεις των Περιφερειακών  Διευθυντών Εκπαίδευσης και Διευθυντών Διευθύνσεων Εκπαίδευσης; Έτσι θα προχωρήσει το κυβερνητικό έργο; Να θυμίσω ότι η κ. Διαμαντοπούλου την επομένη των εκλογών του 2009 ζήτησε τις παραιτήσεις όλων.
Γιατί παραμένουν οι ίδιοι Διοικητές Νοσοκομείων; Μα είναι τόσο καλοί που καλύτεροι δεν υπάρχουν; Για κάντε μια βόλτα στα νοσοκομεία και θα δείτε κ. Υπουργέ τι υπόγειος πόλεμος γίνεται, προς τέρψιν του κ. Βενιζέλου.
Τι γίνεται με τις διοικήσεις διαφόρων οργανισμών; Η αφελής απάντηση ότι κάνουν καλά τη δουλειά τους ποιον πείθει; Και εν πάση περιπτώσει, όταν θέλεις να παράξεις έργο, πρέπει να έχεις δικούς σου συνεργάτες που θα σπρώχνουν και δε θα υπονομεύουν.
Αληθεύουν αυτά που ακούγονται για το ραδιόφωνο της ΕΡΤ,  ότι δηλαδή ο παλιός διευθυντής  στύλωσε και δεν το κουνάει απ’ τη θέση του; Εντάξει «βαρύς» είναι, αλλά ποιοι είναι πίσω του. Και αν δε φεύγει, πόσο δύσκολο είναι να τον πιάσει κάποιος από το αυτί και να του πει άδειαζέ μας τη γωνιά; Για την ΕΡΤ γενικά ας μην πω τίποτα, γιατί θα αρχίσω να κόβω φλέβες.
Αλήθεια, με το φεστιβάλ κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, που στα μουλωχτά πήγαν να τοποθετήσουν τον ίδιο αριστεροπασοκαναθρεμένο διευθυντή και που το σταμάτησε προς στιγμή ο Τζαβάρας, τι γίνεται; Γιατί κι εδώ μάλλον δε γίνεται τίποτα. Παραμένει ο ίδιος απ’ ότι φαίνεται..Κρίμα τα εύγε των δημοσιογράφων στον υπουργό.
Γιατί επιλέγεται για ειδικός γραμματέας γνωστό ”τίποτα” που μέχρι τώρα απομυζούσε δόξα και χρήμα από τις ΜΚΟ με τις οποίες εμπλεκόταν;
Στελέχη ικανά δεν υπάρχουν στη Ν.Δ.; Ή κάναμε τη δουλειά μας και τα ξεχάσαμε; Θα μπορούσα να αναφέρω ικανό αριθμό, αν και είναι γνωστοί οι περισσότεροι και έτοιμοι να προσφέρουν.
Λάθη, λάθη, λάθη…αλλά  δεν  ακούτε κύριοι…ή μάλλον ακούτε..αλλά αυτούς που δεν πρέπει…
Και περιμένουμε όλοι από τον Πρωθυπουργό να γίνει χίλια κομμάτια, που έχει γίνει ούτως ή άλλως, να τα προλάβει όλα και οι ρεμπεσκέδες να κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου. Και να καλοπιάνουν τα πασοκικά λαμόγια.
Αλλά αν συνεχίσουν έτσι δε θα κοιμούνται για πολύ. Και να μην ξεχνούν ότι: «Τον άρχοντα τριών δει μεμνήσθαι∙ πρώτον μεν ότι ανθρώπων άρχει∙ δεύτερον κατά νόμους άρχει∙ τρίτον ότι ουκ αεί άρχει».
Και το μαστίγιο αυτή τη φορά θα πονέσει πολύ. Μα πάρα πολύ!
Δαναός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου