Κυριακή 12 Αυγούστου 2012

ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙΣ ΘΕΣΕΩΝ Αλλαγές σε ειδικούς γραμματείς υπουργείων

Σε αλλαγές και καταργήσεις σε θέσεις ειδικών Γραμματέων των υπουργείων προχώρησε χθες η κυβέρνηση. Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε τοποθετούνται ως ειδικοί Γραμματείς: στο υπουργείο Εξωτερικών Ε.Γ. Αξιοποίησης Διεθνών Προγραμμάτων, ο Ράπτης Νίκος, στο υπουργείο Οικονομικών Ε.Γ. Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος ο Στασινόπουλος Στέλιος, στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης Ε.Γ. Εθνικού Τυπογραφείου ο Αποστολίνας Γιώργος, στο υπουργείο Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας Ε.Γ ΣΔΙΤ ο Μαντζούφας Νίκος, στο υπουργείο Περιβάλλοντος Ε.Γ Επιθεώρησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας ο Κουρουντζίδης Σάκης και Ε.Γ. Κεντρικής Υπηρεσίας Υδάτων ο Τριάντης Κων/νος, στο υπουργείο Εργασίας Ε.Γ. Σώματος
Επιθεώρησης Εργασίας ο Σούκος Γιάννης, στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης Ε.Γ. Δασών ο Αμοργιαννάκης Γιώργος και Ε.Γ. Κοινοτικών Πόρων και Υποδομών ο Θεοχαρόπουλος Θανάσης.
Τρεις Ειδικοί Γραμματείς τοποθετούνται στο υπουργείο Παιδείας και συγκεκριμένα οι Γκλάβας Σωτήρης ως Ε.Γ. Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, η Λινού Αθηνά ως Ε.Γ. Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού, Εκπαίδευσης Ελληνοπαίδων Εξωτερικού, Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης και Αποκέντρωσης και ο Ζαχαράκης Ευάγγελος ως Ε.Γ. Διαχείρισης Ευρωπαϊκών Πόρων.
Παράλληλα με την ίδια απόφαση καταργούνται οι Ειδικές Γραμματείες σε έξι υπουργεία και συγκεκριμένα στο υπουργείο Οικονομικών η Ειδική Γραμματεία Δημόσιων Επιχειρήσεων και Οργανισμών, στο υπουργείο διοικητικής Μεταρρύθμισης η Ειδική Γραμματεία Διοικητικής Μεταρρύθμισης, στο υπουργείο Ανάπτυξης η Ειδική Γραμματεία Ψηφιακών Σχεδιασμών, η Ειδική Γραμματεία για την Ανταγωνιστικότητα, η Ειδική Γραμματεία Εποπτείας της Αγοράς και η Ειδική Γραμματεία ΕΣΠΑ. Καταργούνται επίσης στο υπουργείο Παιδείας η Ειδική Γραμματεία Ανώτατης Εκπαίδευσης και η Ειδική Γραμματεία Διατροφής και Άθλησης, στο υπουργείο Περιβάλλοντος η Ειδική Γραμματεία Ενεργειακής Πολιτικής και στο υπουργείο Δικαιοσύνης η Ειδική Γραμματεία Σωφρονιστικής Πολιτικής και των Ιατροδικαστικών Υπηρεσιών της χώρας.
Τα υπουργεία των οποίων καταργούνται οι Ειδικές Γραμματείες, θα προχωρήσουν στην τυπική κατάργηση των τομέων και των αντίστοιχων θέσεων των μετακλητών Ειδικών Γραμματέων και θα μεριμνήσουν για την μεταφορά και ένταξη των οργανικών μονάδων των καταργουμένων Ειδικών Γραμματειών, καθώς και για τη μεταφορά και άσκηση των αρμοδιοτήτων τους από άλλα όργανα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου