Σάββατο 25 Αυγούστου 2012

Κύπρος: Για δεύτερη ημέρα παραμένουν έξω από το προεδρικό μέγαρο οι κτηνοτρόφοι

Παραμένουν και σήμερα, για δεύτερη ημέρα, έξω από το προεδρικό μέγαρο οι κτηνοτρόφοι, συνεχίζοντας τη διαμαρτυρία τους για την απόφαση της κυβέρνησης να τους καταβάλει μόνο το 50% των κεφαλικών επιδοτήσεων. Το πρωί, μετέβη στο προεδρικό μέγαρο ο υπουργός Γεωργίας Σοφοκλής Αλετράρης, ο οποίος επανέλαβε στους διαμαρτυρόμενους ότι το κράτος μπορεί να καταβάλει μόνο το 50% των κεφαλικών επιδοτήσεων. Σημείωσε, επίσης, ότι αυτή είναι η τελευταία φορά που δίνεται επιδότηση στους κτηνοτρόφους. Από την πλευρά τους, οι κτηνοτρόφοι απάντησαν
ότι δεν αποδέχονται την πρόταση και θα παραμείνουν στο προεδρικό με τα ζώα τους. Προειδοποίησαν δε και για κλιμάκωση των μέτρων.
Στο μεταξύ, η αστυνομία θα ασκήσει δίωξη σε βάρος κτηνοτρόφων, οι οποίοι άσκησαν βία κατά τη χθεσινή διαμαρτυρία έξω από το προεδρικό. Ο εκπρόσωπος τύπου της αστυνομίας Αντρέας Αγγελίδης, δήλωσε ότι θα διωχθούν επίσης όσοι προκάλεσαν ζημιά στο αυτοκίνητο της υπουργού Εξωτερικών και όσοι κακομεταχειρίστηκαν ζώα. Σε ερώτηση, αν οι αστυνομικοί άσκησαν υπέρμετρη βία σε βάρος των διαδηλωτών, ο κ. Αγγελίδης είπε ότι οι αστυνομικοί δέχθηκαν επίθεση από τους κτηνοτρόφους με μαγκούρες και αναγκάστηκαν να αμυνθούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου