Δευτέρα 20 Αυγούστου 2012

«Πρέπει να κρατηθούμε κάτω από την ομπρέλα του ευρώ» Γ. Στουρνάρας: Δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις

«Δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις» τονίζει ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας, σε συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής», επισημαίνοντας ότι η εφαρμογή του πακέτου των περικοπών ύψους 11,5 δισ. ευρώ που «κλειδώνει» εντός των προσεχών ημερών είναι αναγκαία για την παραμονή της χώρας στο ευρώ .
«Ας μη γελιόμαστε. Αν δεν πάρουμε τα μέτρα τα οποία η τρόικα ζητούσε να ξεπερνούν τα 13,5 δισ. ευρώ όταν ήρθε στην Αθήνα τον Ιούλιο, τότε απειλείται η παραμονή μας στο ευρώ. Και είπα στους
αρχηγούς που γνωρίζουν την κατάσταση. Εγώ δε θέλω να είμαι αυτός που θα κρεμάσουν στο Σύνταγμα», υπογραμμίζει ο κ. Στουρνάρας.
«Πρέπει να μείνουμε ζωντανοί, να κρατηθούμε κάτω από την ομπρέλα του ευρώ, γιατί μόνο αυτή η επιλογή μπορεί να μας προστατεύσει από φτώχεια που δεν έχουμε ζήσει», σημειώνει ο υπουργός Οικονομικών, απαντώντας ουσιαστικά σε όλους όσοι εύκολα πολιτεύονται. «Όσοι διαφωνούν δεν είναι πιο αριστεροί από εμένα… Ας σκεφθούν πως και από που μπορούν να βρεθούν 11,5 δισ. ευρώ για να κοπούν σε δύο χρόνια», προσθέτει.
Αναγνωρίζει παράλληλα ότι το μεγάλο «βάρος» όσον αφορά στα μέτρα πέφτει στις περικοπές του κοινωνικού κράτους. «Έχουμε το ακριβότερο κοινωνικό κράτος στην ευρωζώνη, δεν μπορούμε να το συντηρούμε άλλο με δανεικά», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου