Σάββατο 18 Αυγούστου 2012

ΗΠΑ: «Σοκαριστικές» οι δηλώσεις του Αχμαντινετζάντ για το Ισραήλ

«Σοκαριστικές» και «γεμάτες μίσος» χαρακτήρισε ο Λευκός Οίκος τις δηλώσεις του Ιρανού προέδρου Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ, ο οποίος υποστήριξε νωρίτερα σήμερα ότι «το "καρκίνωμα" του Ισραήλ θα εξαφανιστεί σύντομα».
Ο εκπρόσωπος του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΠΑ Τόμι Βίτορ, καταδίκασε «τις σοκαριστικές και αξιόμεμπτες δηλώσεις υψηλόβαθμων Ιρανών αξιωματούχων με στόχο το Ισραήλ», καλώντας μάλιστα τη διεθνή κοινότητα να αποδοκιμάσει «αυτές τις
γεμάτες μίσος παρεμβάσεις που σπέρνουν το διχασμό».
«Αν οι Ιρανοί αξιωματούχοι ανησυχούν πράγματι για την προστασία των δικαιωμάτων και της αξιοπρέπειας όλων των ανθρώπων, τότε το Ιράν θα πρέπει να σταματήσει να υποστηρίζει την βάναυση επίθεση του Ασαντ στους Σύρους», πρόσθεσε ο Βίτορ.
«Ακραίες και απαράδεκτες» χαρακτήρισε τις δηλώσεις του Ιρανού προέδρου και το Παρίσι. «Καταδικάζουμε αυτές τις ακραίες και εντελώς απαράδεκτες δηλώσεις και υπενθυμίζουμε ότι δεν θα αποδεχτούμε ποτέ να αμφισβητηθεί το δικαίωμα του Ισραήλ να υπάρχει ειρηνικά», ανέφερε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Γαλλίας σε ανακοίνωση που εξέδωσε αργά το βράδυ.
Νωρίτερα, ο Ιρανός πρόεδρος Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ δήλωσε, στη διάρκεια μιας ομιλίας του στην Τεχεράνη με την ευκαιρία της Ημέρας αλ Κοντς, ότι το σιωνιστικό καθεστώς είναι ένας καρκινικός όγκος και οι χώρες της περιοχής σύντομα θα τερματίσουν την παρουσία των σιωνιστών σφετεριστών στη γη των Παλαιστινίων.
«Εκείνοι (οι Δυτικοί) λένε ότι θέλουν μια νέα Μέση Ανατολή. Θέλουμε κι εμείς μια νέα Μέση Ανατολή, όμως στη δική μας δεν θα υπάρχει ίχνος των σιωνιστών. Οι σιωνιστές θα φύγουν και η αμερικανική κυριαρχία στον κόσμο θα τελειώσει», πρόσθεσε ο Αχμαντινετζάντ.
Τέλος κατήγγειλε την πρόταση για τη δημιουργία δύο κρατών για την επίλυση της σύγκρουσης μεταξύ του Ισραήλ και των Παλαιστινίων. 
NAFTEMPORIKI.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου