Σάββατο 4 Αυγούστου 2012

Ο Τσίπρας,οι τζάμπα υποσχέσεις και ο …Τζαλαζίδης


H πρώτη μεγάλη… παρέμβαση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, δηλαδή του ΣΥΡΙΖΑ έγινε και αφορά τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά. Είναι η πρόταση νόμου που είχε ανακοινώσει ο Αλέξης Τσίπρας προ ημερών και η οποία προέβλεπε ότι θα χαριστούν τα χρέη όσων δεν έχουν να πληρώσουν, όσων τα εισοδήματα περικόπηκαν ή βρίσκονται κάτω από τα όρια της φτώχειας.
Η πρόταση νόμου αναμένεται να εισαχθεί προς συζήτηση στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή, αμέσως μετά την επανέναρξη των εργασιών της Βουλής που διακόπτει σήμερα έως τις 20 Αυγούστου.
Έτσι, λοιπόν με το άνοιγμα της Βουλής θα έχουμε τη συζήτηση και ο κ. Τσίπρας θα έχει το χρόνο να βρει 40-50 δις ευρώ για να «ανακουφίσει» τα νοικοκυριά.
Προφανώς έχουν κάνει κοστολόγηση του μέτρου που προτείνουν οι οικονομολόγοι του ΣΥΡΙΖΑ,
αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα, σιγά μη μας πουν πόσο κοστίζει. Ή μάλλον, δεν κοστίζει τίποτε να κάνεις φιλολαϊκές προτάσεις που ποτέ δε θα υλοποιηθούν. Πρώτος διδάξας ο Ανδρέας Παπανδρέου και ακολούθησε και ο γιος του με τα «λεφτά υπάρχουν». Δεν τους κόστισε και τίποτε, αντιθέτως με τις φρούδες ελπίδες που πούλησαν έγιναν και πρωθυπουργοί.
Στα βήματά τους ο Αλέξης Τσίπρας. Τζάμπα είναι οι υποσχέσεις και φέρνουν και πολλούς ψήφους απελπισμένων που πιστεύουν ότι πράγματι θα τους χαριστούν τα δάνεια.
Ποιος θα βάλει τα λεφτά όμως; Ποιος θα πληρώσει τις τράπεζες για να χαρίσουν δάνεια; Και ποιοι τελικά είναι αυτοί που πράγματι δικαιούνται ευνοϊκότερης μεταχείρισης;
Αν είναι κάποιος κακόμοιρος που είχε πάρει δάνειο για το σπίτι του και τώρα είναι άνεργος 1-2 χρόνια ενώ δεν έχει άλλα περιουσιακά στοιχεία, να το καταλάβουμε και να το συζητήσουμε. Σύμφωνα με το ΣΥΡΙΖΑ, όμως, όποιος δηλώνει εισόδημα 14.000 ευρώ οικογενειακό ή 7.000 ατομικό δικαιούται να είναι στα όρια της φτώχειας, επομένως και στις ευνοϊκές ρυθμίσεις.
Όμως, 9 στους 10 ελεύθερους επαγγελματίες δήλωναν 12.000 ευρώ, όσα και το αφορολόγητο κι έτσι δεν πλήρωναν φόρους. Μηχανικοί, συμβολαιογράφοι, ηλεκτρολόγοι, υδραυλικοί, γιατροί, οδοντίατροι ήταν «φτωχοί» επί πολλά χρόνια και τώρα μπορούν να γίνουν οι καλύτεροι πελάτες του κ. Τσίπρα.
Τώρα, όμως, που η οικονομία έχει καταρρεύσει και η Ελλάδα είναι χρεοκοπημένοι υπάρχει άραγε χώρος για νέους… Τσοβόλες. Και αν πράγματι υπάρχει τέτοιος χώρος γιατί να ψηφίσουμε τον κ. Τσίπρα και να μην ψηφίσουμε τον ΗΓΕΤΗ του κόμματος «Χαρίζω χρέη χαρίζω οικόπεδα», κ. Μιχάλη Τζαλαζίδη, που είναι και πιο αυθεντικός κι έχει πάρει και 9 φορές μέρος σε εκλογές;
Όλοι λοιπόν ας αναφωνήσουμε: «Τζαλαζίδης στη Βουλή, αφού ο Αλέξης δε μπορεί».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου