Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012

ΑΛΒΑΝΟΣ ΨΕΥΤΟΠΑΠΑΣ ΚΑΤΕΛΑΒΕ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΣΤΟ ΕΛΜΠΑΣΑΝ ΚΑΙ ΖΗΤΑ ΝΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΤΟΝ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟ…! ΤΟΝ ΑΠΟΚΑΛΕΙ ΠΡΑΚΤΟΡΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ…




Η απάντηση της Αρχιεπισκοπής Αλβανίας στον αλβανό ψευτο-παπά Nikolla Marku που αποκαλεί τον Αναστάσιο πράκτορα των Ελλήνων

Ο Nikolla Marku από το Ελμπασάν της Αλβανία, αυτοκηρύχθηκε αρχηγός της «Εθνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αλβανίας». Δεν αναγνωρίζεται από το επίσημο αλβανικό κράτος, έχει όμως τη στήριξη αλβανικών εθνικιστικών κέντρων στην που καμία σχέση δεν έχουν με την Ορθοδοξία και ελάχιστων ορθοδόξων στο Ελμπασάν.

Κατέλαβε την εκκλησία της Κοιμήσεως της Θεοτόκου η οποία συντηρήθηκε από τον Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο και παρά τη δικαστική απόφαση που ζητάει από το Marku να απομακρυνθεί από το ναό αυτός αρνείται.

Ο Marku φιλοξενείται συχνά στα αλβανικά μέσα ενώ τελευταία ζήτησε από τον πρωθυπουργό της χώρας να εκπροσωπεί αυτός την ορθόδοξη κοινότητα της Αλβανίας στους εορτασμούς των 100 χρόνων της ανεξαρτησίας που συμπληρώνονται φέτος.

Έφτασε σε σημείο μάλιστα να ζητάει  το νέο καθεδρικό των Τιράνων που χρηματοδοτήθηκε και εγκαινιάστηκε πρόσφατα από τον Αναστάσιο.

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/sq/thumb/4/4b/Kisha_e_Sh%C3%ABn_M%C3%ABris%C3%AB_%28Elbasan%29_1.jpg/300px-Kisha_e_Sh%C3%ABn_M%C3%ABris%C3%AB_%28Elbasan%29_1.jpg

Η εκκλησία της Παναγίας στο Ελμπασάν

Σε απάντηση στη “Gazeta Shqiptare”
που φιλοξενεί τις απόψεις και τα άρθρα του Nikolla Marku, η Αρχιεπισκοπή Αλβανίας αποκαλύπτει το ποιόν του, λέγοντας συγκεκριμένα ότι πρόκειται για ένα απατεώνα που αποβλήθηκε που αποβλήθηκε από την Ιερατική Σχολή γιατί έκλεβε τους συμμαθητές του.

Διαβάστε την απάντηση της Αρχιεπισκοπής όπως την μετέφρασε το**** «Βορειοηπειρωτικά»:

 

Λαμβάνοντας υπόψη τις δηλώσεις του κ. Nikolla Marku από το Ελμπασάν στην Εφημερίδα Gazeta Shqiptare, 2 Αυγ 2012, σ.. 11, εξηγούμε:

Αν κάποιος περιφερόταν σε όλη τη χώρα, δηλώνοντας ότι είναι «πρεσβευτής» μιας ανύπαρκτης χώρας, και εξέδιδε θεωρήσεις διαβατηρίων, δεν θα διωκόταν; Αν κάποιος δήλωνε “χειρουργός” ή “καθηγητής” κάποιου ανύπαρκτου πανεπιστημίου, θα του επιτρεπόταν να εξαπατά τους ανθρώπους;

Σήμερα πρόκειται για κάτι χειρότερο. Κάποιος ισχυρίζεται ότι είναι «ιερέας» μιας εκκλησίας που δεν υπάρχει, η οποία δίνει άχρηστα πιστοποιητικά γάμου και βάπτισης.

Αλλά, δεν υπάρχει Ορθόδοξη Εκκλησία ανά τον κόσμο που να την αναγνωρίζει ως τέτοια. Ακόμα δεν αναγνωρίζεται από καμία άλλη εκκλησία ή χριστιανική ομολογία.

Είναι σαφές ότι ο ίδιος εξακολουθεί να χρησιμοποιείται περιστασιακά από εξτρεμιστικούς κύκλους, για αντιορθόδοξες και ψευτοεθνικιστικές επιθέσεις.

Αλλά, παρ’ όλη την υποστήριξη αυτών των κύκλων, δεν μπορεί να μείνει κρυμμένη η αλήθεια ότι με τις καθημερινές ιεροσυλίες που κάνει προσβάλλει  και βεβηλώνει βαριά τη χριστιανική πίστη, καθιστώντας τη γελοίο ακόμα χειρότερα και από ό, τι το προηγούμενο καθεστώς και παραπλανεί κατάφωρα την κοινή γνώμη.

Σε πρόσφατες δηλώσεις του στην Gazeta Shqiptare, ο κ. Mark έδωσε συμβουλές προς την κυβέρνηση και απείλησε ότι τον Νοέμβριο θα χοροστατήσει στον νέο Καθεδρικό Ναό των Τιράνων.

Υποχρεούμαστε να εξηγήσουμε και πάλι, ότι «η  Εθνική Αυτοκέφαλη Ορθόδοξη Εκκλησία της Αλβανίας” της οποίας ηγέτης ισχυρίζεται ότι είναι, δεν είναι παρά ένα φάντασμα. Είναι ανύπαρκτη από εκκλησιαστικής και νομικής άποψης.

Αυτής δεν την αναγνωρίζει κανείς: δεν αναγνωρίζεται ούτε από την εθνική θρησκευτική επιτροπή της Αλβανίας, δεν αναγνωρίζεται από κανένα δικαστήριο, δεν αναγνωρίζεται από καμία εκκλησία στον κόσμο.

Επιπλέον, παράνομα συνεχίζει να κατχράζεται το κτίριο της εκκλησίας το οποίο είναι ένα πολιτιστικό μνημείο και χρησιμοποιεί για ιδιωτική χρήση το κτήριο που βρίσκεται δίπλα της, πλήρως ανακαινισμένο με κονδύλια της Εκκλησίας, τα οποία ανήκουν στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Αλβανίας.

Ορθόδοξη Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Αλβανίας είναι η μόνη Ορθόδοξη Εκκλησία στη χώρα.

Επισήμως αναγνωρίζεται από το αλβανικό κράτος έχει υπογράψει σύμφωνο με την κυβέρνηση της Αλβανίας (η οποία υπογράφηκε από τον Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο) και η συμφωνία αυτή έχει γίνει νόμος (αρ. 10057 22/01/2009).

Αναγνωρίζεται από όλες τις Ορθόδοξες Εκκλησίες του κόσμου, καθώς και από την Καθολική και τις προτεσταντικές εκκλησίες, αλλά και από διαχριστιανικούς και διαθρησκειακούς οργανισμούς.

Τέλος, σχετικά με τις προγραμματισμένες επιθέσεις του κ. Marku και αυτών που βρίσκονται πίσω του, στον Καθεδρικό Ναό των Τιράνων, υπογραμμίζεται ότι ο ανωτέρω νόμος (άρθρο 5) προειδοποιεί ρητά:

«Το κράτος σέβεται την Ορθόδοξη Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Αλβανίας και αναγνωρίζει ως εκπρόσωπός μόνο πρόσωπα εξουσιοδοτημένα από την  Ιερά Σύνοδο και εγγυάται την προστασία της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αλβανίας από οποιοδήποτε άτομο ή κάθε ομάδα που θέλει να οικειοποιηθεί το όνομα, τους τόπους λατρείας, την εκκλησιαστική ιδιοκτησία, τα σύμβολα ή τη σφραγίδα της.”

Μαζί με την πολιτεία, την προστασία του Καθεδρικού Ναού των Τιράνων εγγυώνται οι χιλιάδες Ορθόδοξοι πιστοί που συνέρχονται τακτικά σε αυτόν.

Είναι καιρός να σταματήσουν μια και καλή όλες οι γελοίες ενέργειες και δηλώσεις αυτού του είδους καθώς και οι αβάσιμες συκοφαντίες και οι μάταιες απειλές κατά της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αλβανίας, από οποιαδήποτε κατεύθυνση και αν έρχονται.

Τίρανα, 8 Αυγούστου 2012

Από την Αρχιεπισκοπή Τιράνων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου