Σάββατο 18 Αυγούστου 2012

ΕΠΕΚΤΕΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ Ο «Ξένιος Ζευς» πάει σε όλη την Ελλάδα

Ο «Ξένιος Ζευς» συνεχίστηκε και το Δεκαπενταύγουστο, όπου προσήχθησαν 50 αλλοδαποί και συνελήφθησαν 11, καθώς δεν πληρούσαν τις νόμιμες προϋποθέσεις παραμονής στη χώρα μας.
Ο «Ξένιος Ζευς» συνεχίστηκε και το Δεκαπενταύγουστο, όπου προσήχθησαν 50 αλλοδαποί και συνελήφθησαν 11, καθώς δεν πληρούσαν τις νόμιμες προϋποθέσεις παραμονής στη χώρα μας.
Επέκταση της επιχείρησης «Ξένιος Ζευς» για τη σύλληψη παράνομων μεταναστών, σε όλα τα αστικά κέντρα της χώρας, αναμένεται να προωθήσει η Ελληνική Αστυνομία καθώς εκτιμάται ότι από την έναρξη των επιχειρήσεων στο κέντρο της Αθήνας σημαντικός αριθμός αλλοδαπών έχει μετακινηθεί σε άλλες περιοχές για να αποφύγει τη σύλληψη. Οι έρευνες θα επικεντρωθούν κυρίως σε πόλεις που
αποτελούν πύλες εξόδου από τη χώρα και αντιμετωπίζουν μεγάλο πρόβλημα με τους λαθρομετανάστες.
Τα θετικά, όπως εκτιμά η ΕΛ.ΑΣ., αποτελέσματα της επιχείρησης στην Αθήνα δίνουν αισιόδοξα μηνύματα για την αντιμετώπιση του προβλήματος, αν και παραμένει κεντρικό ζήτημα η διαχείριση των συλληφθέντων μεταναστών καθώς δεν υπάρχουν έτοιμα κέντρα φιλοξενίας.
Το επόμενο διάστημα εκτιμάται ότι θα λειτουργήσουν ακόμη δύο σε Γρεβενά και Κόνιτσα ενώ μόλις ολοκληρωθεί ο σχεδιασμός θα μπορέσουν να φιλοξενηθούν πάνω από 10.000 μετανάστες. Ο «Ξένιος Ζευς» συνεχίστηκε και το Δεκαπενταύγουστο όπου προσήχθησαν 50 αλλοδαποί και συνελήφθησαν 11, καθώς δεν πληρούσαν τις νόμιμες προϋποθέσεις παραμονής στη χώρα μας.
Από την έναρξη της επιχείρησης έχουν προσαχθεί περισσότεροι από οκτώ χιλιάδες αλλοδαποί (8.073) και συνελήφθησαν 1.673. Επίσης έχουν συλληφθεί δέκα άτομα για παράνομη οπλοκατοχή, κατοχή ναρκωτικών ουσιών και παρακώλυση κυκλοφορίας οχημάτων σε φωτεινούς σηματοδότες. Παράλληλα έχουν διεξαχθεί 79 έρευνες σε σπίτια, παρουσία εισαγγελικών λειτουργών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου