Παρασκευή 3 Αυγούστου 2012

Ζητούν πίσω τον αστυνομικό τους!



Ούτε ένας ούτε δύο αλλά δεκάδες βουλευτές έχουν «σπάσει» το τηλέφωνο του υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκου Δένδια. Η απόφαση που έλαβε ο υπουργός σε συνεννόηση με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά να επιστρέψουν στις οργανικές θέσεις τους οι αστυνομικοί που έπαιρναν απόσπαση στους βουλευτές έχει προκαλέσει... κίνημα μεταξύ των βουλευτών. Το εντυπωσιακό είναι ότι η πληθώρα των τηλεφωνημάτων που δέχεται ο υπουργός προέρχεται από βουλευτές που ανήκουν στη Νέα Δημοκρατία και δεν θέλουν να «χάσουν» τους αστυνομικούς, που οι περισσότεροι τους είχαν χρόνια. Το ρουσφέτι που ζητάνε από τον Νίκο Δένδια «ντύνεται» με διάφορες προφάσεις, που όμως δεν φαίνεται να πτοούν τον υπουργό που επιμένει στο «όχι».

Αν αρχίσουν να ανοίγουν τα... παραθυράκια τότε η απόφαση δεν θα εφαρμοστεί και δεν θα περάσει το
κατάλληλο μήνυμα στην κοινωνία, αλλά και στην Ελληνική Αστυνομία. Μέχρι τώρα οι βουλευτές επαρχίας είχαν δύο αστυνομικούς και από έναν οι υπόλοιποι. Οπως τόνιζαν κύκλοι της Αστυνομίας, αυτό το καθεστώς ήταν απαράδεκτο, μια και είχαν παρατηρηθεί φαινόμενα που οι αστυνομικοί είχαν μετατραπεί σε οικιακοί βοηθοί και σε «παιδιά για τα θελήματα», κυρίως των συζύγων των πολιτικών προσώπων.

Παράλληλα πρόσθεταν ότι κάποια μη πολιτικά πρόσωπα, που στο παρελθόν κάθε φορά που αποσύρονταν οι αστυνομικοί που τους είχαν διατεθεί δεχόντουσαν επιθέσεις με... γκαζάκια, να γνωρίζουν ότι αυτή τη φορά έχουν γνώση οι φύλακες και δεν πρόκειται να ξαναπαιχτεί αυτό το «παιχνίδι». Η απόφαση του κ. Δένδια είναι να παραμείνουν οι αστυνομικοί μόνο σε εκείνους τους βουλευτές που είναι «στόχοι» αποδεδειγμένα και σε κανέναν άλλον και για τους υπόλοιπους ισχύει ό,τι έχει ανακοινωθεί.

Σύμφωνα με την απόφαση του υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, το προσωπικό για την προστασία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά μειώνεται κατά 25 άτομα, του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατά 20 άτομα και των αρχηγών των κοινοβουλευτικών κομμάτων κατά 15 άτομα. Επίσης, η αστυνομική φύλαξη του κάθε υπουργού μειώνεται από οκτώ σε πέντε αστυνομικούς και του κάθε υφυπουργού από τέσσερις σε τρεις.

Οι δημοσιογραφικοί οργανισμοί και τα ΜΜΕ δικαιούνται μόνον τρεις αστυνομικούς. Εκτός από τους βουλευτές, χωρίς αστυνομική προστασία θα μείνουν περιφερειάρχες, δήμαρχοι αλλά και δημοσιογράφοι. Και σε αυτή την περίπτωση εξαιρούνται όσοι έχουν αποτελέσει στόχο της τρομοκρατίας.

Με αυτή την απόφαση ο Νίκος Δένδιας σκοπεύει να ενισχύσει την αστυνομική δύναμη με 1.500 άτομα τα οποία θα αξιοποιηθούν στον σχεδιασμό για την πάταξη της εγκληματικότητας.


Νίκος Ελευθερόγλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου