Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012

Τη Δευτέρα ανακοινώνονται οι βάσεις

Τέλος στην αγωνία χιλιάδων υποψηφίων που συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις βάζει το υπουργείο Παιδείας, καθώς τη Δευτέρα ανακοινώνονται οι βάσεις εισαγωγής στα τμήματα και τις σχολές της ανώτατης εκπαίδευσης.
Από το πρωί της Δευτέρας, οι υποψήφιοι θα μπορούν να βλέπουν σε ποια σχολή εισήχθησαν πληκτρολογώντας στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας τον 8ψήφιο κωδικό τους και το ονοματεπώνυμό τους.
Τη Δευτέρα αναμένεται να γνωστοποιηθεί και η προθεσμία εγγραφής στα...
πανεπιστήμια και στα τεχνολογικά ιδρύματα της χώρας. Οσον αφορά στις εκτιμήσεις, η κίνηση των βάσεων δεν θα είναι ενιαία για όλα τα επιστημονικά πεδία. Προβλέπεται ότι ανοδικά θα κινηθεί η πλειονότητα των τμημάτων που εντάσσονται στο 1ο επιστημονικό πεδίο.
Ετσι, περισσότερα μόρια συγκριτικά με πέρυσι θα χρειαστούν όσοι προσβλέπουν σε Νομικά, Φιλολογικά και Παιδαγωγικά τμήματα. Πτώση θα υπάρξει στις φυσικομαθηματικές σχολές του 2ου επιστημονικού πεδίου, μικρές αυξομειώσεις θα παρατηρηθούν σε πολυτεχνικά και οικονομικά τμήματα, ενώ ρευστή είναι η εικόνα στο 3ο Ε.Π.
Ειδικοί εκτιμούν ότι οι βάσεις εισαγωγής στα κεντρικά τμήματα Αθήνας και Θεσσαλονίκης μπορεί να κινηθούν οριακά προς τα πάνω, ενώ στα περιφερειακά θα υποχωρήσουν ανεπαίσθητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου