Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012

ΑΣΑΝΤ Η τύχη της Συρίας θα καθοριστεί από τη μάχη

Η τύχη της Συρίας θα καθοριστεί από τη μάχη
Ο πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ δήλωσε σήμερα ότι από την έκβαση της μάχης του συριακού στρατού με τους αντικαθεστωτικούς θα κριθεί η τύχη της χώρας του και εξήρε τους στρατιώτες επειδή αντιμετώπισαν τις "εγκληματικές τρομοκρατικές συμμορίες", όπως χαρακτήρισε τους αντάρτες.
"Η τύχη των πολιτών μας και του έθνους μας, το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του, εξαρτάται από αυτή τη μάχη", αναφέρει σε γραπτή ανακοίνωσή του με αφορμή την Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων ο Άσαντ, ο οποίος δεν έχει μιλήσει δημοσίως τις τελευταίες δύο εβδομάδες, ύστερα από
την δολοφονία τεσσάρων από τους ανώτερους αξιωματικούς ασφαλείας του.
Ο Άσαντ επιχειρεί να καταστείλει την λαϊκή εξέγερση εναντίον του, η οποία μετράει ήδη 17 μήνες. Τον περασμένο μήνα, οι αντικαθεστωτικοί αντιμετώπισαν τα κυβερνητικά στρατεύματα μέσα στην πρωτεύουσα Δαμασκό, κατέλαβαν πολλές συνοριακές θέσεις και τώρα μάχονται κατά των δυνάμεων του Άσαντ στο Χαλέπι, τη μεγαλύτερη πόλη της Συρίας.
Σήμερα συγκρούσεις σημειώθηκαν σε πολλές συνοικίες της Δαμασκού, σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου.
Ο Άσαντ δήλωσε ότι ο στρατός έχει αποδείξει "μέσα από την αντιπαράθεση με τις τρομοκρατικές εγκληματικές συμμορίες κατά την τελευταία περίοδο ότι διαθέτει ατσαλένια αποφασιστικότητα και συνείδηση και ότι είναι ο θεματοφύλακας των αξιών του λαού".
"Σας έχω μεγάλη εμπιστοσύνη και ο λαός σας εμπιστεύεται ότι είστε...οι υπερασπιστές των δίκαιων σκοπών του", ανέφερε ο Άσαντ σε σχόλιά του τα οποία, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων SANA, δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό των συριακών ενόπλων δυνάμεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου