Τετάρτη 1 Αυγούστου 2012

ΣΥΡΙΑ Ενισχύσεις στο Χαλέπι στέλνουν στρατός και αντάρτες

Ενισχύσεις στο Χαλέπι στέλνουν στρατός και αντάρτες
Οι κυβερνητικές δυνάμεις και οι αντάρτες στέλνουν σήμερα ενισχύσεις προς το Χαλέπι, όπου θα δοθεί μια αποφασιστική μάχη η οποία αναμένεται να διαρκέσει "εβδομάδες", είπε πηγή των συριακών υπηρεσιών ασφαλείας.
"Ο στρατός, όπως και οι τρομοκρατικές ομάδες, προωθούν ενισχύσεις για μια αποφασιστική μάχη η οποία αναμένεται να διαρκέσει πολλές εβδομάδες", ανέφερε η πηγή αυτή.
Σύμφωνα με την ίδια, οι αντάρτες μετακινούν από την Τουρκία ενισχύσεις στο Χαλέπι αφού κατάφεραν να αποσπάσουν τον έλεγχο, τη Δευτέρα, του στρατηγικής
σημασίας συνοριακού περάσματος στο Αντάν, 5 χλμ. βορειοδυτικά της πόλης Χαλέπι.
"Ο συριακός στρατός περικυκλώνει συνοικίες που ελέγχουν οι αντάρτες, βομβαρδίζει αλλά θα χρειαστεί χρόνο πριν να εξαπολύσει επίθεση σε κάθε συνοικία" που βρίσκεται στα χέρια των ανταρτών, σύμφωνα με την ίδια πηγή.
Από την πλευρά του, ένας οπλαρχηγός των ανταρτών στο Χαλέπι είπε ότι οι μαχητές του θέλουν να φθάσουν να ελέγχουν ως και το κέντρο της πόλης "μέσα σε ημέρες, όχι εβδομάδες". Οι αντικαθεστωτικοί μαχητές ελέγχουν συνοικίες στα ανατολικά και τα νοτιοδυτικά.
Νωρίτερα, το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα ανέφερε πως τουλάχιστον 40 Σύροι αστυνομικοί σκοτώθηκαν σήμερα στις μάχες στη διάρκεια επίθεσης ανταρτών που κατέλαβαν δύο αστυνομικά τμήματα στο νότιο τμήμα της επαρχίας Χαλέπι, στο βόρειο τμήμα της χώρας. Κατά την ίδια οργάνωση, χθες Δευτέρα σκοτώθηκαν πάνω από 100 άνθρωποι, 73 εκ των οποίων ήταν άμαχοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου