Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012

ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ «ΔΩΡΩΝ» Μειώσεις αποδοχών σε όλα τα ειδικά μισθολόγια, πιθανόν και αναδρομικά

Μειώσεις αποδοχών σε όλα τα ειδικά μισθολόγια, πιθανόν και αναδρομικά
Χωρίς εξαιρέσεις είναι πιθανόν να επιβληθούν τελικά, ίσως και από φέτος, μειώσεις αποδοχών σε όλα τα ειδικά μισθολόγια καθώς στενεύουν τα περιθώρια «διάσωσης» ακόμη και ορισμένων ευαίσθητων κατηγοριών ειδικών μισθολογίων, όπως είναι, για παράδειγμα, οι μάχιμοι ένστολοι. Παράλληλα οι μειώσεις, που κανονικά θα έπρεπε να ανέλθουν στο 12% κατά μέσο όρο από την 1η Ιουλίου, είναι πλέον πιθανόν να εφαρμοστούν αναδρομικά φέτος. Την ίδια ώρα στο τραπέζι φέρεται να έχει πέσει και πρόταση
κατάργησης για ό,τι έχει απομείνει από τα δώρα (Χριστουγέννων, Πάσχα και επίδομα αδείας) που λαμβάνουν οι 400.000 συνταξιούχοι του Δημοσίου, χωρίς ωστόσο ακόμη να έχει «κλειδώσει» οριστικά τίποτα.
Καθ' οδόν προς την οριστικοποίηση του νέου σκληρού πακέτου μέτρων με περικοπές 13,5 δισ. ευρώ οι οποίες απαιτούνται για να έχουμε καθαρό δημοσιονομικό αποτέλεσμα 11,5 δις ευρώ και με έντονο τον προβληματισμό για την εκτέλεση του φετινού προϋπολογισμού τα περιθώρια στενεύουν στο «μέτωπο» των ειδικών μισθολογίων (Σώματα Ασφαλείας, Ένοπλες Δυνάμεις, δικαστικοί, πανεπιστημιακοί, γιατροί ΕΣΥ).
Οι μειώσεις στις αποδοχές των ειδικών μισθολογίων πρέπει να θεωρούνται βέβαιες για τη διετία 2013 ? 2014, κάτι που φέρεται να ξεκαθάρισε χθες ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας σε συνάντηση που είχε με τους εκπροσώπους των δικαστών. Οι τελικές αποφάσεις αναμένονται μέσα στο επόμενο διάστημα, σε συνεννόηση με την τρόικα, η οποία έχει αναλάβει να εξετάσει τα ισοδύναμα μέτρα που έχουν προταθεί, ώστε τουλάχιστον να διασωθούν από τις μειώσεις ορισμένες ευαίσθητες κατηγορίες, όπως οι μάχιμοι ένστολοι έστω για τη φετινή χρονιά, με την κατάσταση πάντως να χαρακτηρίζεται από αρμόδιες πηγές ιδιαίτερα δύσκολη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου