Τρίτη 7 Αυγούστου 2012

Σκληρή απάντηση Δένδια στο ΣΥΡΙΖΑ

ΣΥΡΙΖΑ: «Όχι» στα προγκρόμ
«Προσβάλλει τον πολιτισμό μας η επιχείρηση Ξένιος Ζευς»
Την αντίθεση του με «κάθε είδους πογκρόμ» που «προσβάλλει την ανθρώπινη φύση και τα ανθρώπινα δικαιώματα», εξέφρασε ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την επιχείρηση «Ξένιος Ζευς» στο κέντρο της Αθήνας. Σε δήλωσή του ο βουλευτής Επικρατείας και αρμόδιος τομεάρχης του κόμματος, Δημήτρης Τσουκαλάς, κατηγορεί την κυβέρνηση ότι με τη επιχείρηση αυτή προσβάλει και τον πολιτισμό μας, καυτηριάζοντας ταυτόχρονα την επιλογή της κωδικής της ονομασίας (Ξένιος Ζευς).
«Η κυβέρνηση σε μια ύστατη προσπάθεια να κρύψει το πραγματικό της πρόσωπο κρύβεται πίσω από βαρύγδουπες εκφράσεις και επικοινωνιακά τρυκ, που στερούνται σοβαρότητας, και υποτιμά τη λογική, τη νοημοσύνη, τις γνώσεις μας και ό,τι μας έχει απομείνει και δεν μπορούν με τίποτα να το ξεπουλήσουν, τον πολιτισμό μας», δήλωσε , σχολιάζοντας την κωδική ονομασία της επιχείρησης της ΕΛ.ΑΣ. και αναρωτήθηκε αν και σε αυτό το «επιχειρησιακό σχέδιο» της κυβέρνησης συμμετέχουν το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ.
«Το γεγονός ότι η επιχείρηση αυτή εξελίχθηκε την 4η Αυγούστου θλιβερή επέτειο της κατάλυσης της
Δημοκρατίας από τον Ιωάννη Μεταξά το 1936 είναι τυχαίο;» διερωτάται με νόημα ο κ. Τσουκαλάς κλείνοντας τη δήλωσή του.

«Με πλήρη σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα η επιχείρηση 'Ξένιος Ζευς'»
Σκληρή ήταν η απάντηση του υπουργείου Δημόσιας Τάξης στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για την επιχείρηση «Ξένιος Ζευς» στο κέντρο της Αθήνας και στις κατηγορίες του βουλευτή Επικρατείας της αξιωματικής αντιπολίτευσης Δ.Τσουκαλά ότι η εν λόγω επιχείρηση προσβάλλει τον πολιτισμό μας.
Σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του υπουργείου, τονίζεται ότι προκαλεί κατάπληξή το γεγονός ότι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει «προσβολή για τον πολιτισμό μας» μια επιχείρηση κατά την οποία συλλαμβάνονται παράνομοι μετανάστες, «οι οποίοι έχουν μετατραπεί, σε σημαντικό ποσοστό τους, σε όργανα συμμοριών και συμμετέχουν σε κάθε είδους παραβατικές πράξεις».
«Πραγματικά προσβολή για τον πολιτισμό μας όμως είναι να ανέχεσαι να διαβιούν ανθρώπινες ψυχές σε συνθήκες απαράδεκτες υγειονομικά (και όχι μόνο) και να στοιβάζονται κατά δεκάδες σε άθλια διαμερίσματα, που στερούνται τις στοιχειώδεις υποδομές», επισημαίνει το υπουργείο και συνεχίζει στον ίδιο τόνο:
«Προσβολή για τον πολιτισμό μας είναι να θυμάσαι τα 'ανθρώπινα δικαιώματα' μόνο όταν πρόκειται για τους παράνομους μετανάστες, αλλά να μην θυμάσαι το δικαίωμα στη ζωή δεκάδων θυμάτων που βρήκαν τραγικό θάνατο, ακόμη και για λίγα ευρώ.
Προσβολή για τον πολιτισμό μας είναι να διαστρεβλώνεις την πραγματικότητα και να παριστάνεις ότι αγνοείς πως η επιχείρηση 'Ξένιος Ζευς' πραγματοποιείται με πλήρη σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα.
Προσβολή για τον πολιτισμό μας είναι να παρακολουθείς αδιάφορος την οικονομική καταστροφή σε δεκάδες χιλιάδες μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις στο ευρύτερο Κέντρο της Αθήνας, για τους λόγους που προαναφέρθηκαν, όπως και την συνεπακόλουθη αύξηση της ανεργίας, σε περίοδο οικονομικής κρίσης.
Αλλά και προσβολή για την Δημοκρατία μας είναι να ταυτίζεις όσους αντιστάθηκαν στην κατάλυση των πολιτικών ελευθεριών την 4η Αυγούστου 1936 με τους… παράνομους μετανάστες! Και είναι σίγουρα καινοφανής η απαίτηση στις ημερομηνίες πραξικοπημάτων να σταματά κάθε κρατική δραστηριότητα, για να μην θιγεί η 'δημοκρατική ευαισθησία' του ΣΥΡΙΖΑ».
«Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Ν.Δένδιας ζήτησε από την πρώτη στιγμή τη συστράτευση της ελληνικής κοινωνίας και του πολιτικού κόσμου στην προσπάθεια να ανακτήσουμε τις πόλεις μας και να αντιμετωπίσουμε μια μείζονα ανθρωπιστική κρίση, μπροστά στην οποία δεν μπορούμε να μείνουμε άπραγοι. Όπως διαπιστώνουμε δυστυχώς από την ανακοίνωση του κ. Τσουκαλά, ο ΣΥΡΙΖΑ όχι απλώς δεν επιθυμεί να συστρατευθεί σε αυτή την προσπάθεια αλλά επιδιώκει και να την τορπιλίσει. Ο ελληνικός λαός ας βγάλει τα συμπεράσματά του», καταλήγει η ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου του υπουργείου.
Ναυτεμπορική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου